Club nieuws AVV Alphen

De eerste maanden van het seizoen al weer voorbij.

www.avvalphen.nl
Hallo allemaal,
Allereerst nog een hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s) en natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers, leiders alsmede de vrijwilligers binnen AVV Alphen.
 
Het voetbalseizoen 2014-2015 is inmiddels alweer ruim 2 maanden geleden van start gegaan. De kersverse Jeugdcommissie is nog steeds druk bezig met het optimaliseren van diverse zaken om tot een beter functioneren van de jeugdafdeling te komen. Wij zijn er lang nog niet maar geleidelijk aan komen steeds meer zaken tot stand.

Vrijwilligers
Om een vereniging zoals AVV Alphen draaiende te houden is de inzet van vele vrijwilligers nodig. Gelukkig hebben wij al veel leden en ouders van jeugdleden die taken voor hun rekening nemen, want vele handen maken licht werk. Als Jeugdcommissie hebben wij in principe gesteld dat een vrijwilliger één taak vervult. Op deze wijze is er geen overbelasting van de vrijwilliger en zal het plezier om vrijwilligerswerk te verrichten hopelijk blijvend zijn. Vandaar dat al 94 vrijwilligers een taak binnen de jeugdafdeling op zich hebben genomen. Toch hebben wij nog vacatures, wij zijn nog zoekende naar;
  • Een coördinator externe toernooien.
  • Een coördinator en medewerkers voor een toernooi van AVV Alphen.
  • Een coördinator met een voetbalachtergrond die ondersteuning kan geven aan de trainers.
  • Vrijwilligers voor diverse activiteiten.
  • Gastvrouw en gastheer op de zaterdag. (zaterdagdienst)
Meldt u aan en geef aan welke taak u graag zou willen vervullen. In overleg kunnen wij misschien van uw kennis en kunde gebruik maken. Naast de vrijwilligers met een “vaste” taak zijn er vrijwilligers die zich per activiteit inzetten.
Daarom veel dank aan de huidige vrijwilligers die zich inzetten en onze jeugdspelers het plezier geven in het “spelletje” en de extra activiteiten.
 
Activiteiten
Naast het voetballen, wordt er door onze activiteitencommissie buiten het voetbal om vele activiteiten georganiseerd. (Nog meer vrijwilligers)
Tot de jaarlijks terugkerende activiteiten voor de jeugd behoren:
 
•        Herfstactiviteit ( was een succes)
•        Sinterklaasfeest.
•        Kerstdiner.
•        Het oliebollentoernooi.
•        Het C en D Kamp.
 
Daarnaast zijn er de toernooien.
 
Een deel van de kosten voor deze extra activiteiten worden betaald uit de inkomsten die AVV Alphen krijgt uit speciale acties. Daarom zijn de jaarlijkse Grote Clubactie, de Sponsorloop en soms loten verkoop van groot belang. Steun deze acties en help mee om deze acties succesvol te laten zijn.

Team indeling
Aan de team / elftal indeling wordt de laatste hand gelegd, omdat aan de hand van de bekerwedstrijden nog wijzigingen mogelijk waren. Door het grote aantal jeugdleden in de diverse leeftijdsgroepen, hebben wij moeten schuiven met spelers. Dit was helaas noodzakelijk om iedere jeugdspeler te kunnen laten voetballen. Veel teams hebben nu een maximum aantal spelers. Daarnaast kunnen wij ons gelukkig prijzen met een aanwas bij de Guppen, F-pupillen en E-pupillen.
Deze aanwas heeft er toe geleid dat wij een F6 en een E5 hebben kunnen samenstellen.
 
Team pagina
Ieder team / elftal heeft zijn eigen teampagina op onze website. Hier kunnen door de teamredacteuren o.a. wedstrijdverslagen worden geplaatst en een mooie teamfoto. Een goedgevulde teampagina is erg leuk voor het team zelf, maar ook voor alle supporters. Je hebt tevens de mogelijkheid om in te loggen op de website, je kunt dan je persoonlijke gegevens wijzigen of bijvoorbeeld een email sturen naar alle teamgenoten voor het delen van leuke foto's of als je iets anders te melden hebt. Wanneer je nog geen inloggegevens hebt, klik je rechtsbovenaan op de website op inloggen en vul je jouw emailadres in en klik je daarna op wachtwoord vergeten. Wanneer je lid bent van AVV Alphen ontvang je een emailbericht met jouw wachtwoord waarmee je kan inloggen op de site. Als jouw emailadres niet bekend is en je bent wel lid van AVV Alphen, geef dan jouw emailadres door aan de ledenadministratie.

Op de website van AVV Alphen is alle informatie te vinden over het wedstrijdprogramma, evenals de uitslagen, afgelastingen, wedstrijdverslagen en vrijwilligersdiensten. Ook diverse telefoonnummers en mailadressen van coördinatoren, leiders, trainers, commissieleden en bestuursleden staan daar vermeld.
 
Vaak gaat het goed.
Vervoer van de teams naar UIT wedstrijden Voor jeugdleden gaan wij ervan uit dat ouder(s) / verzorger(s) hun verantwoording hier in nemen. Niets is zo vervelend voor een leider / trainer wanneer hij of zij moet gaan lopen ‘leuren’ voor voldoende vervoer.
Het is natuurlijk ook altijd gezellig en goed wanneer ouder(s) / verzorger(s) komen kijken bij hun kind (eren) wanneer zij hun wedstrijd / wedstrijden spelen.
Leg niet de verantwoording bij de trainer / leider neer of bij uw kind!!
 
Wedstrijdsecretariaat
Alle wedstrijden voor de teams worden vermeld op de site. Planning, voor de jeugd wedstrijden op zaterdag, wordt gedaan door onze wedstrijdsecretaris Steven van der End in samenwerking met de KNVB. Hij is ook aanspreekpunt voor de leiders en trainers voor alle zaken rondom planning/verzetten van (oefen)wedstrijden.
 
Lettergroepcoördinatoren:
Het aantal lettergroepcoördinatoren breidt zich langzamerhand uit. Wij streven ernaar om per lettergroep een coördinator te hebben. Zij staan weer klaar om uw vragen te beantwoorden. De telefoonnummers van de lettergroepcoördinatoren zijn hier terug te vinden op de website.
 
Trainers en leiders.
Ook dit seizoen hebben wij weer voldoende vrijwilligers bereid gevonden om de taken als trainer, leider of in een andere vorm van begeleiding op zich te willen nemen.
Zij staan het gehele seizoen voor de spelers klaar, vaak in wind en regen. Zonder hun inzet was het beoefenen van het “spelletje” niet mogelijk. Daarom blijf nooit weg zonder je trainer / leider te informeren! Afbellen geldt voor iedereen voor het hele seizoen!
Verandert er iets in de gegevens geef dit dan even door aan de leider. Deze informeert degene die moeten worden geïnformeerd.

De leider/trainer  en … de kleedkamers
Even een speciale aandacht voor het ordelijke gebruik van de kleedkamer(s). Graag toezien dat het gebruik van de kleedkamers alleen worden gebruikt waar deze voor zijn gebouwd .. juist kleedkamer.
 
Bij de D, E en F pupillen graag voortdurend toezicht tijdens kleedkamer gebruik. Kleedkamer graag netjes achterlaten, zodat volgende team/gebruikers  weer een nette kleedkamer aantreft. Ook tijdens wedstrijd dagen even de kleedkamer van tegenstander controleren.
Bij C, B en A junioren een schoonmaakrooster opstellen voor zowel trainingen als wedstrijden en na afloop controleren.
 
De leiders/trainers zorgen er eveneens voor dat de kleedkamer tijdens de trainingsdagen  netjes en schoon worden achtergelaten en de laatste gebruiker van de kleedkamer tevens afsluit.
 
U helpt hiermede onze schoonmaakploeg die ook vrijwilligers zijn en graag zien dat de accommodatie netjes blijft. Schoon lokt schoon uit, vervuiling lokt vervuiling uit.
Zijn er toch ongeregeldheden dan deze graag melden bij uw lettergroepcoördinator.
Eigenlijk gaat het niet alleen om kleedkamers, maar om alle gebruiksruimtes van AVV Alphen; kleedkamers, een scheidsrechterkleedruimte, kantine, spreekkamer,  bestuurskamer en toiletten.
Help een handje mee.
 
De trainer/leider en … het trainingsveld.
Elke trainer is verantwoordelijk voor het opruimen van de velden na afloop van een training. Concreet betekent dit dat de goaltjes aan de zijkant van een trainingsveld worden geplaatst. Wordt na afloop van een training nog door een ander team getraind, dan is deze trainer uiteindelijk verantwoordelijk voor het opruimen van het trainingsveld. ( even met elkaar afstemmen)
Wanneer er tijdens de wintermaanden gebruik wordt gemaakt van de lichtinstallatie dient de laatste trainer de lichtmasten uit te zetten. Hoe om te gaan met de lichtmasten kan worden nagevraagd bij Steven van der End.
 
Afgelasting training
Sportspectrum schenkt veel aandacht aan het onderhouden van de trainings- en voetbalvelden. Het kan uiteraard dan toch voorkomen dat door weersomstandigheden de trainingen niet door kunnen gaan. Het afgelasten van een training wordt doorgegeven aan de wedstrijdsecretaris. Hij zorgt ervoor dat de afkeuring op de website wordt geplaatst. Houdt de site dan ook in voorkomende situaties in de gaten. Wanneer er geen informatie over het al dan niet doorgaan van een training op de site is terug te vinden, dan kan in de tussentijd de situatie verslechteren. Dan kan alsnog de wedstrijdsecretaris of trainer zelf het trainingsveld keuren en inschatten in hoeverre het zinvol en/of verantwoord is om te trainen.
 
‘Geef kinderen hun spel terug’.
Opgekropte doordeweekse stress is één van de oorzaken van schreeuwen en negatief gedrag van (veelal) ouders langs de sportvelden. Wij willen het te fanatieke gedrag van een deel van o.a. de ouders even bespreekbaar maken. Bijna de helft (46%) van de ondervraagde ouders ergert zich in meer of mindere mate aan het gedrag van andere ouders langs de zijlijn. Dat is gebleken uit een onderzoek onder 817 ouders met sportende kinderen. Het gaat hierbij om het opjutten van kinderen, vloeken en schelden, het wijzen van de scheidsrechter op een verkeerde beslissing en het in woord en gebaar bekritiseren van de teamleiding.
Kinderen hebben daar last van.
 
'Geef kinderen hun spel terug' en laten wij voor een verschuiving in het denken en doen van ons allen langs de sportvelden zorgen. Minder coachen van de kinderen minder vaak hen opjutten, ons niet bemoeien met de teamleiding en geen kritiek op de scheidsrechters hebben. Wees meer bewust van uw gedrag, maar let ook op het negatief gedrag van andere ouders langs de zijlijn. Laten wij ons positiever opstellen langs de sportvelden en kom kijken naar uw sportende kind door te juichen en positief aan te moedigen.
 
Dus u als ouders of als toeschouwers kunnen een belangrijke bijdrage aan sportiviteit en respect geven. Daarom vijf tips voor gedrag langs de lijn:
  1. Plezier gaat voor presteren.
    In plaats van ‘heb je gewonnen?’ en ‘heb je gescoord?’ kun je ook vragen: ‘was het leuk?’ en ‘hoe ging het?’. Zo leer je kinderen dat plezier voorop staat.
  2. Moedig aan, maar coach niet mee.
    Hoe goed bedoeld ook, aanwijzingen geven is verwarrend en afleidend. Laat dat aan de coach over.
  3. Teamsport? Moedig alle kinderen aan!
    Niet alle ouders zijn erbij of kunnen erbij zijn. Sporten doe je samen.
  4. Geef zelf het goede voorbeeld.
    Houd je mond tegen de scheidsrechter. Wij moeten onze kids leren dat een scheidsrechter zijn best doet en dat we daar met respect mee om moeten gaan.
  5. Laat je kind zijn sport zelf beleven.
    Zelf het eerste nooit gehaald en is het nu je missie dat je kind het wél haalt? Laat je kind zélf aangeven hoe intensief en hoog het wil sporten.
De Jeugdcommissie wilde even stil staan bij een aantal zaken, want samenwerken werkt.

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie


 
Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >
 
De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >
 
Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >
 
Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23-12-2023
Meer >
 
 

Kerstvakantie

13-12-2023
Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven