Club nieuws AVV Alphen

Ledenenquête wijst uit: TEVREDEN BIJ A.V.V. ALPHEN

www.avvalphen.nl
SAMENVATTING LEDENENQUETE A.V.V.ALPHEN

In december 2014 heeft het bestuur van A.V.V. Alphen opdracht gegeven aan een aantal studenten om een enquête te houden onder de leden.
Onderstaand geven wij een samenvatting daarvan weer:

Er is een response geweest van 22% van alle ondervraagden en dat is hoog.

Vrijwilligerswerk:
Van alle deelnemers was 54% ouder/verzorger van een jeugdlid en 70% is al als vrijwilliger binnen de club werkzaam. Opvallend is dat 61 personen – ruim de helft dus – het als een normaal onderdeel zien van het lidmaatschap van de vereniging.
Van degenen die nog geen vrijwilliger zijn, wil een op de drie iets voor de jeugd doen en bijna 28% is bereid om bar- of keukendienst te draaien. Liefst 75% van de ondervraagden wil maximaal 4 uur per week aan de club besteden en meer dan de helft geeft de voorkeur aan persoonlijke benadering.
Met de eventuele verplichtstelling is 37% het eens en 25% zeer eens, maar een beloning daarvoor in de vorm van afkopen of korting voor contributie wordt door de meerderheid afgewezen. Ongeveer 30% is het daarmee zeer oneens. Logisch is dus ook dat liefst 62% geheel niet bereid is om vrijwilligerswerk af te kopen.
Als conclusie kunnen we vaststellen, dat de huidige werkwijze met betrekking tot vrijwilligerswerk door de leden als goed ervaren wordt.
 
Betrokkenheid bij en beleving binnen de vereniging:
Een aantal vragen in de enquête ging over dit onderwerp. De ondervraagden voelen zich thuis bij A.V.V. Alphen en ervaren de sfeer als zeer prettig. Met onderstaande gegevens kunnen we dit vaststellen:
Iets meer dan 70% voelt zich betrokken bij de club en 69% roemt de sfeer op het veld terwijl iets minder (65%) van de leden de sfeer rond het veld als prettig ervaart. Ruim driekwart vindt dat er leuke activiteiten worden ontplooid voor zowel jong als oud, maar merkt wel op dat hiertoe betere en tijdige informatie gegeven moet worden.
Prettig is te vernemen dat liefst 77% de sfeer binnen de vereniging als gezellig omschrijft, maar ook op wedstrijddagen scoren we hier hetzelfde percentage. Tijdens trainingen is dat gevoel overigens veel minder aanwezig en de sfeer in de kantine wordt door 45% als goed ervaren. Daar liggen dus nog verbeterpunten.
 
Trainingen en wedstrijden:
Bijna 70% is van mening dat er voldoende materialen op de trainingen aanwezig zijn en een zelfde percentage meldt dat trainingsvelden altijd beschikbaar zijn. Dat is opvallend hoog, want juist de laatste weken zijn er nogal wat trainingen afgelast wegens de regen. Een hoog percentage is tevreden over de trainingsstof en de trainer/coaches, namelijk 82 om 92%!
Bij wedstrijden zou wel meer publiek aanwezig mogen zijn vindt de meerderheid der respondenten.

Imago bestuur:
Iets minder dan de helft is van mening dat het bestuur redelijk open staat voor vragen en opmerkingen, maar 29% vindt dat dit juist wel het geval is. 42% is op de hoogte van de bestuurssamenstelling en 24% weet dat niet. Gelukkig vindt 58% dat zij altijd met vragen bij het bestuur terecht kunnen, maar ook 31% gaat met vragen NIET naar het bestuur. Exact de helft vindt het bestuur redelijk professioneel bezig en 32% vindt dat het bestuur heel goed bezig is. Niet verbazingwekkend is dat 71% van de deelnemers man is en 29% vrouw.
Tenslotte geeft bijna 50% van de bevraagden aan dat zij een 8 noteren als het om aanbeveling van AVV Alphen bij anderen gaat. Onderstaand staatje geeft aan hoe de algemene tevredenheid over en bij Alphen ervaren wordt in rapportcijfers:
Cijfer %
3        1
4        1
5        5
6        7
7        21
8        48
9        13
10      7

Het bestuur is van mening dat we daar best trots op mogen zijn en spreekt langs deze weg dank uit aan alle leden die meegewerkt hebben en aan de studenten van de Hogeschool Rotterdam.
 


 
www.avvalphen.nl
Hier nog een reminder voor de stroopwafelactie van de JO13 en JO15. Bestellen kan nog t/m 12 april a.s. en vanaf 19 april a.s. worden… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Op papier wederom een lastige pot voor de oranjehemden. De uitwedstrijd was destijds in 3-3 geëindigd en Warmunda staat toch hoger… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Op zondag 17 maart was het zover! Alle prijswinnaars van de Grote Clubactie 2023 gingen die dag met elkaar naar de Eredivisiewedstrijd… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Guppentraining bij AVV!

19 maart 2024
Is uw kind tussen de 4-6 jaar? Kom dan eens met hem / haar naar onze gratis guppentraining. Wij starten elke zaterdag op… Meer >
 
 
 
 
Terug naar boven