Club nieuws AVV Alphen

Van onze verslaggever Piet Dijkman, Alphen 1 - Stompwijk 1

Vandaag naar Stompwijk, een bijzonder stugge tegenstander. Dat blijkt wel uit de afgelopen jaren. Alphen zal alles uit de kast moeten halen voor de winst. Maar na 7 wedstrijden winst en een keer verlies, moet dat toch lukken. Gelijk na de aftrap nam Alphen het initiatief. Dat resulteerde in een groot aantal kansen. In de 5e minuut al een kopbal van Kevin Duthler (te zacht) en 2 minuten later een goede combinatie van Kevin en Brian de Vries, die maar net naast ging. In de 12e minuut het eerste gevaar van Stompwijk.

Een vrije trap op 18 meter werd prima verwerkt door Maikel Bruines. Het wachten was op een doelpunt van Alphen. Die viel in de 30e minuut. Een voorzet van rechts werd binnen geschoten door Brian de Vries,  maar op het laatste moment door een verdediger uit de mond getikt, maar gelukkig opgevangen door Kevin en uit de draai in het doel geknald 0-1. Alphen hield de druk er op.  In de 34e minuut een vrije trap voor Alphen, rand strafschopgebied. Brian de Vries rechtte zijn rug en joeg de bal schitterend laag in de uiterste hoek 0/2.
In de laatste 10 minuten hadden er zeker nog 2 doelpunten moeten vallen, maar het geluk was bij de Stompwijkkeeper. Ruststand 0/2.

Na de rust kwam Stompwijk sterk uit de startblokken. En had Alphen een paar maal veel geluk. In de 50e minuut gebeurde het onvermijdelijke. Bij een Stompwijkse aanval, maakte een verdediger een lichte overtreding en de bal ging voor de 13e keer dit seizoen op de stip. 1/2. Dat de overtreding buiten het strafschopgebied was had de scheidsrechter geen boodschap aan. Twee minuten na de penalty maakte Brian de Vries na een kleine solo met een fabelachtige schuiver de 1/3. De buit leek binnen. Maar de sensatie moest nog komen. Nadat de verdediging nog een bal van de doellijn gekopt had, viel toch de 2/3. De nachtmerrie van alle keepers, na een voorzet van links leek Maikel simpel de bal te pakken, maar de bal glipte door zijn vingers. De aanvaller zei dankjewel en scoorde. Een minuut later werd het zelfs 3/3, na een fraaie kopbal van de spits. In het veld sloeg de paniek een beetje toe. Maar de scheidsrechter hielp Alphen een beetje. Na een lichte overtreding tegen Daniel in het strafschopgebied, wees hij naar de stip. Daniel had het lef om hem zelf te nemen en met succes. 3/4. Daarna was het uitspelen en de buit was binnen.

Door het gelijke spel van Meerburg is Alphen op 3 punten genaderd van de koploper. Aanstaande zondag 21 februari de absolute kraker in Alphen  aan den Rijn. Alphen 1 / Meerburg 1.

Komt allen en steun Uw club!

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >