Club nieuws AVV Alphen

Van onze verslaggever Piet Dijkman WVC 1 AVV Alphen 1

Zonnig weer met veel wind en nogal koud voor de supporters. Een wedstrijd die er belangrijk is voor de periodetitel, er  moest gewonnen wordenom kanshebber te blijven. De afgelopen wedstrijden waren erg wisselvallig verlopen, maar hopen dat het tegen WVC weer als van ouds gaat. En dat gebeurde ook. De supporters hebben een fantastische wedstrijd gezien met alles er op en er aan. Vol inzet en passie.

Na de aftrap werd een beetje heen en weer  gespeeld op het middenveld aan beide zijden. Toen nam Alphen het initiatief met een prachtige aanval over rechts, waar Ilias Alla, de bal oppikte en de bal met gevoel neer legde op Bryan de Vries, die hem akelig hard en onhoudbaar inkopte. (kijk doelpunt Kramer Feyenoord), maar dan beter 0 - 1. Het spel golfde op en neer met vele kansen voor Alphen. Een bal door het midden werd door Kevin Duthler net te zacht door gekopt. En de bal op de lat van Bryan, daarna vlak voor de voeten van Kevin viel en hem maar op een haar na miste. De druk van Alphen werd steeds heviger voor WVC en het tweede doelpunt moest wel vallen. In de 42e minuut werd een aanval over links doorgekopt door Daniel van Leeuwen, precies voor de voeten van Kevin Duthler, die uit een bijna onmogelijke hoek de 0 - 2 scoorde.

Mooi meegenomen vlak voor de rust. Maar in de laatste minuut uit een onnodig weggegeven vrije trap, werd Shay Noorlander volkomen verrast. 1 - 2.

Na de rust gebeurde er de eerste 12 minuten eigenlijk niets. Maar in de 58e minuut bij een rommelige situatie, net buiten het strafschopgebied, kwam de bal bij Bryan de Vries, die met een fabuleus schot van ongeveer 30 meter, de bal in het doel joeg. 1 - 3 . Alphen domineerde volledig de wedstrijd met in de 67e minuut, een ongelooflijk mooi doelpunt van Kevin Duthler, die de bal gelijk op de pantoffel nam en de bal in de verste hoek deponeerde. 1 - 4 .

Het feest kon niet op voor de vele supporters van Alphen, toen Ilias een prima voorzet van rechts losliet op Daniel van Leeuwen, die deze moeilijke bal schitterend naar de verste hoek kopte. 1 - 5. In de 75e minuut de kers op de taart. Een penalty en nu eens voor Alphen. Kevin Duthler gunde hem aan de net ingevallen Chris Moors, maar jammer voor hem miste hij deze pingel .

Het kon niet op. Een paar minuten later weer zo'n schitterend doelpunt van Kevin Duthler. Bekeken van links naar de verre hoek, rechts, scoorde hij de 1 - 6 . (Zijn hattrick)
In de laatste minuut kreeg de ingevallen A 1 junior, Jorn Smits, de bal mee op links en na een geweldige doorloopactie, en schoot de bal koelbloedig langs de keeper 1 - 7. Mooi debuut Jorn.

Een fantastisch resultaat met alle spelers als uitblinker. Een dominerend Alphen met een zeer goede inzet in deze schitterende wedstrijd. Hulde ook aan de technische staf voor deze prachtige overwinning.

Volgende week thuis tegen UDO, winst is voldoende voor nacompetitie.
KOMT ALLEN NAAR DEZE BELANGRIJKE WEDSTRIJD

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >