Club nieuws AVV Alphen

Van onze verslaggever Piet Dijkman, AVV Alphen 1 - UDO 1

Fantastisch weer, weinig wind en een aangename temperatuur. Tegen een tegenstander waarvan gewonnen moest worden, dat gezien de stand vrij logisch was. UDO kreeg al klop in eigen huis met 8 -2. Dus de supporters verwachtten vanmiddag een doelpuntrijke wedstrijd, want bij winst was de nacompetitie bereikt.

Gelijk na de aftrap kon het niet slechter gaan voor Alphen, de bal ging direct over links, waarna de linksbuiten van UDO, de bal gemakkelijk over Shay Noorlander lepelde en dat na 20 seconden.
0 -1 . Het duurde tot de 24e minuut totdat er weer wat gebeurde en wel aan de kant van UDO.
De rechtsbuiten van UDO flitste langs Mike Boer en na een mooie voorzet, verdubbelde de UDO spits de stand. 0 - 2. Bij de supporters langs de lijn stond het ongeloof op hun gezicht. Wie had dit voor mogelijk gehouden? Alphen zette toch een beetje aan en dat resulteerde gelijk met een goede loopactie van Kevin Duthler, die met een passje  breed op Iliass Alla vrij  voor de keeper zette. Hij maakte het prachtig af in de rechter bovenhoek. 1 -2 .
Het geloof bij de supporters kwam een beetje terug. Inde laatste 8 minuten werd Alphen steeds beter en probeerde de gelijkmaker te forceren. In de 42e minuut een vrije trap voor Alphen op een mooie plek, 5 meter buiten het strafschopgebied. Bryan de Vries bemoeide zich ermee, maar het loeiharde schot werd prima door de UDOkeeper weggewerkt. Met nog een paar kansen voor Aatif en een mooie omhaal van Kevin Duthler kwam de rust.

Het was wel duidelijk dat trainer Rob Wolfsleger in zou gaan grijpen. Jordi van Dam werd gewisseld voor Jimmy Nieumeijer, en 10 minuten later Thijs van Egmond voor Omed Latifi. Hopelijk zouden zij voor een beetje meer druk op het middenveld zorgen. En dat gebeurde ook. Na 65 minuten werd de bal goed opgepakt door Jimmy Nieumeijer en passte de bal op Bryan de Vries, die de bal even goed legde en de bal akelig precies in de linkerhoek schoot. 2 - 2 .
Alphen kreeg steeds meer kansen, maar ging hier slecht mee om. In de 70e minuut werd het zelfs gevaarlijk voor Alphen. Een vrije trap van UDO werd hard ingeschoten, maar Shay Noorlander stond op zijn post. Prima gekeept. Met nog 10 minuten te spelen werd de bal breed gelegd op Hassan Knobbout, een geweldige kans maar jammer genoeg wist hij van 2 meter de bal niet in het doel te krijgen. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Het leek wel een horrorscenario te worden want in de 93e minuut met absoluut de laatste aanval van de wedstrijd, kwam er een geweldige voorzet van Bryan de Vries op Aatif el Bouny, die geweldig timede, en met een voortreffelijke kopbal de keeper van UDO passeerde. 3 - 2 .
De blijdschap was enorm bij spelers en supporters. Gelijk na de aftrap hield de matige scheidsrechter het voor gezien, wat ook op viel was het uitstekende vlaggen van Frits Swart.

Geen goede wedstrijd maar wel 3 punten, die toch kwamen door het geloof houden in de overwinning en de goede inzet van alle spelers.

Volgende week naar ASC. Nog steeds belangrijk door het verlies van Meerburg dat nog 4 punten voorstaat met nog 2 wedstrijden te spelen, dus wie weet.

KOMT ALLEN EN STEUNT UW CLUB

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >

De jongens van de JO11-1 zijn 2e Paasdag goed bezig geweest tijdens het Paastoernooi van Sportlust '46 in Woerden. Met één… Meer >