Club nieuws AVV Alphen

Oefenwedstrijd: Alphen verliest, zo zag Piet Dijkman

VCS 1 - Alphen 1

Eindelijk weer een wedstrijd op zondag, het weer is gezond koud, met weinig wind en het kunstgrasveld ligt er prima bij. De 2 -3 nederlaag van VCS tegen FC Zoetermeer, en met de winst van 9 - 2 van Alphen tegen Zoetermeer, zou je toch denken, dat dit een nuttig oefenpotje gaat worden. En dit een "appeltje-eitje" voor Alphen zou moeten zijn, maar voetbal blijft altijd voetbal. Een overwinning zou leuk zijn, maar niet ten koste van alles. (rode of gele kaarten), maar dat zullen Rob Wolsleger en Gerald van der Klok ook wel bedacht hebben en zij zullen er toch ook een leuke wedstrijd van willen maken.

De wedstrijd begon gelijk al 15 minuten te laat, omdat er geen scheidsrechter aanwezig was. Nieuw in het amateur-voetbal: bij standaardelftallen een toeschouwer, in leren jas met een fluitje in zijn hand gedrukt en lid van VCS (hoe krijg je problemen). Dit zou niet  mogen voorkomen.

In de eerste 15 minuten gebeurde er niets bijzonders, maar 2 minuten later na een voorzet van rechts, kopte Aatif El Bouny hard op de lat, waarna in de rebound Dennis Boer het prima afmaakte: 0 - 1. Drie minuten later, na een verkeerde terugspeelbal van de verdediging, pikte Dennis Uithol de bal op, omspeelde de doelman, maar faalde voor het lege doel. Alphen begon een beetje op stoom te komen, in de 25e minuut, na een schot van Aatif, ging de bal rakelings over. Alles leek goed te lopen. Shay Noorlander stond nog op zijn eerste bal te wachten, totdat de linksbuiten de bal kreeg en aan een solo begon en 2 spelers van Alphen uitspeelde. En  Shay ook kansloos liet. 1 - 1. Alphen probeerde door te drukken, maar moest wachten tot de 42e minuut, toen Dennis Uithol een prachtige pass gaf aan Bryan de Vries, die de bal op zijn Bryans met veel gevoel over de keeper lobde: 1 - 2 . Het was nu wachten op het rustsignaal. Maar in de laatste minuut kwam VCS toch nog terug. Bij een corner ging de bal naar de tweede paal, waarna de rechtsbuiten de bal breed legde op zijn spits, die frank en vrij stond en de bal in het doel kon jagen  2 - 2.
Hiermee brak de rust aan.

Gezien de vorige wedstrijden waarin Alphen eigenlijk domineerde, hadden de 25 supporters er wel een goed gevoel over. In de rust kwamen er enkele wisselspelers in: Marwan Fennich,  Jan de Lange, Thymen Valk.

In de 2e helft, in de 52e minuut, nadat Marwan Fennich net over had geknald, nam de doelman van VCS, zo`n slechte doelschop, waard0or de bal gelijk bij Bryan de Vries terecht kwam, die wist er wel raad mee. Hij wandelde het strafschopgebied in en liet de keeper kansloos.  2 - 3.
Iedereen dacht dat Alphen nu wel door zou drukken, maar nadat nummerr 15, Mike Perquin, was ingevallen, kantelde de wedstrijd. VCS kreeg het middenveld in bezit en dit kostte Alphen de wedstrijd. Ook begonnen zij met provoceren van de Alphen spelers en die waren er niet tegen op gewassen. Bij de 3 - 3 werd de bal op het middenveld simpel opgevangen en razendsnel uitgespeeld en weer was het Mike Perquin, hij maakte het verschil, die de bal op zijn spits gaf en die schoot de bal ,via Mike Boer binnen. PECH!  4 - 3. Bij het laatste doelpunt stonden 2 man meters buiten spel, maar de scheidsrechter zag niets of wilde niets zien. De eindstand werd bepaald op 5 - 3.
Dat het team van Alphen niet zijn beste dag had was duidelijk te zien.

Maar hopen dat het a.s. zondag 29 januari in de belangrijke wedstrijd thuis tegen Voorschoten beter verloopt.
Tot zondag . Komt allen.

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >