Club nieuws AVV Alphen

Een nieuw verslag van Piet Dijkman

Alphen 1 - FC Aalsmeer 1

Voorbeschouwing:
Lekker weertje en vooraf had het een beetje geregend, weinig wind en een prima bespeelbaar veld. " Gelukkig weer eens op gewoon gras".  En een mooie tribune om op te zitten , dat is ook wel eens aangenaam voor de supporters. Een van de drie verloren wedstrijden werd al van FC Aalsmeer, volkomen onterecht, verloren met 1 - 0 . Dus het was tijd voor een sportieve revanche. Met het spel van de laatste vijf wedstrijden en 15 punten moet het toch gaan lukken. De defensie van de FC is erg sterk, met 15 doelpunten tegen uit 15 wedstrijden. In deze wedstrijd waarin de toppositie en de periodetitel op het spel staan, moet Alphen de tegenpartij gelijk goed aanpakken en met veel druk overtuiging en inzet beginnen. Maar ik denk dat Rob Wolfsleger en Gerald van der Kolk wel met hetzelfde aanvalsplan zullen komen.

Vanaf de aftrap was het niet Alphen maar Aalsmeer dat gelijk -  misschien onverwachts -  vol op de aanval ging spelen. Met een schot van Nick Sluijs, dat net naast ging. Alphen reageerde direct met een actie van  Bryan de Vries. Na aangeven van Dennis Boer schoot Bryan echter de bal te zacht in. Maar in de 12e minuut een prachtige loopactie van Iliass  Alla, die zijn directe tegenstander op volle snelheid er makkelijk uitliep. Zijn pass kwam aan bij Marwan Fennich, die de bal terug legde op de aanstormende Bryan de Vries. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal vol overtuiging in het doel. 1 - 0 . Alles liep eigenlijk zoals het behoorde, met in de 20e minuut een mooie pass van Guido Hogeweg op Dennis Boer, die daarna door een verdediger onderuit werd gehaald. (dit was een zuivere penalty).
Maar de scheidsrechter weigerde te fluiten. Aalsmeer bleef ook gevaarlijk. Met 2 minuten later een diepe pass op de Nick Sluijs en Shay Noorlander mocht niet klagen dat de spits niet zag dat de Alphen keeper op de rand van het strafschopgebied stond. Alphen drong aan, maar de kansen waren ook voor Aalsmeer. Met schoten van  Barry Spring in "t Veld en Elias el Hadji, maar Alphen hield stand. Tot in de 42e minuut bij een pass dwars door het midden, Shay Noorlander te ver voor zijn doel stond en daar maakte de Poolse spits Remigiusz Pasternak, gretig gebruik van en schoot de bal in het lege doel. 1 - 1 .
De teleurstelling bij de supporters was groot. Weer 3 minuten voor het rust signaal.

Na de rust dachten de supporters dat het elftal op een andere manier de zaken gingen aanpakken. Namelijk waar zij goed in is,  AANVALLEN. 3 Minuten na de rust pakte Bryan bijna een verkeerde terugspeelbal van zijn naamgenoot Richard de Vries. Maar bijna telt niet. (jammer Bryan) In de 50e minuut de mooiste kans van Alphen in de wedstrijd. Na een solo van Marwan Fennich, kreeg Iliass Allaop de elfmeterstip  de bal panklaar voor zijn voeten en totaal vrij voor de keeper wachtte hij wel erg lang met schieten. (weg kans)

Het was om moedeloos van te worden, maar het was aan beide zijden vaak een chaos op het middenveld. Alphen ging steeds meer achteruit lopen en dat is vragen om een tegendoelpunt, dit gebeurde dan ook. Uit een dood spelmoment in de 66e minuut, bij een vrije trap van ongeveer 18 meter, een geweldige blunder van Shay, die stopte de niet al te harde bal maar half en deponeerde de bal voor de andere Poolse aanvaller (let op) Panet Machnikowski, scoorde simpel de 1 - 2. Maar waar waren de Alphense verdedigers?

Alphen probeerde zich te herpakken en had nog 24 minuten om dat te doen en ging nog eens vol op de aanval. Er tussendoor kreeg Guido Hogeweg zijn tweede gele kaart, dus rood, voor het mekkeren tegen de scheidsrechter. Met nog 15 minuten te spelen moest Alphen het met 10 man op proberen te brengen. De vermoeidheid sloeg ook toe. Maar er kwamen nog genoeg kansen voor Alphen. Maar het wilde maar niet lukken. Schoten van Marwan, Dennis Uithol, (na een mooie soloactie) en Bryan de Vries, maar de keeper van Aalsmeer Jeremaih Veldman liet zich niet meer verrassen. Hij maakte in de 94e minuut met zijn redding zijn hele dag goed en voor zijn club na een geweldige kopbal van Aatif El Bouny, van 1 meter afstand over de lat te tikken.Even daarvoor werd tot tweemaal toe een bal van de doellijn gekeerd door zijn verdedigers. Eindstand 1 - 2 .

Een teleurstellende uitslag van deze belangrijke wedstrijd, van de vorm van vorige week was niets meer te bekennen. De laatste wedstrijd voor de periode is uit tegen MMO. Deze wedstrijd moet absoluut gewonnen worden om nacompetitie te spelen. Hopelijk is dan de vorm weer normaal. Veel succes.

PD

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >