Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman zag een matig Alphen

Het weer was prima voor een lekker potje voetbal, misschien een beetje veel wind, maar droog. Het was goed toeven op de tribune van Alphen en de supporters gingen er maar eens lekker voor zitten. Wat voorspeld werd, dat FC Rijnland gelijk zou komen in de eerste 20 minuten, gebeurde ook. Frank en vrij gingen ze in de aanval. Het gevaar kwam vooral van links, de rappe Danny Kromwijk liet de Alphense verdediging regelmatig de hielen zien. Met een schot net voor langs en een spetter net geblokt door Mike Boer, kwam Alphen al twee keer net goed weg en dat na 8 minuten. Intussen bakte Alphen er praktisch niets van, met in de 9e minuut een complete paniek situatie tussen Jimmy Nieumeijer en keeper Rick de Vries, waarbij Alphen heel gelukkig weg kwam. (misschien beter communiseren?)

In de 11e minuut zo waar een kans voor Alphen, Aatif El Bouny ging op de solotoer, maar in plaats van de bal voor te geven, schoot hij uit een onmogelijke hoek, dus resultaat 0 . Daar de achterhoede weinig zelfvertrouwen uitstraalde, kreeg Rijnland steeds meer lef en ging vol op de aanval. Met in de 22e minuut een pass van Boudewijn Kamphues over 25 meter op links naar de rappe Danny Kromwijk, die op zijn gemak de bal controleerde en met een lobje Rick de Vries kansloos liet. 0 - 1 .
In de 27e minuut veerden de supporters van Alphen op, de bal kwam bij Marwan Fennich, die de bal controleerde en de bal panklaar neerlegde voor Dennis Boer. Maar bij twijfel is het moeilijk scoren Dennis.

Ook de grensrechter van Rijnland had het spelletje gauw door, door zo af en toe de goed leidende scheidsrechter Van Polanen in de maling te nemen. In de 39e minuut de grootste kans voor Alphen. Marwan Fennich speelde zich fraai vrij, maar vrij voor de keeper Mario van der Pluym, ging het helemaal mis. En ging het niet op zijn "Fennichs" en de bal ging een paar meter naast (polletje?). Hier mee kwam de rust met de 0 - 1 stand. Zeer teleurstellend.

De 2e helft startte meteen met een aanvallend Alphen "logisch" en als zo vaak verwachten de supporters een goede 2e helft. Met in de 54e minuut resultaat. Marwan Fennich werd na weer een soloactie , onderuit gehaald en werd beloond door de scheidsrechter met een gemakkelijk gegeven penalty. Marwan, zo als altijd, bemoeide zich met dit cadeautje. Maar tot ontzetting van iedereen, die Alphen lief heeft, faalde hij. Dit kan gebeuren, maar 1 minuut later schoot Marwan van de rand strafschopgebied tegen de lat (kan je nog meer pech hebben?) Rijnland deed het beter met een aanval over rechts, werd een slap schotje,door Maik de Rooij van richting veranderd, waardoor Rick de Vries, kansloos was. Stand 0 - 2 .

Met invallers voor Nordin Bolhandia en Guido Hogeweg (rug), waren het Omed Latifi en Jan de Lange die in het veld kwamen. Het laatste half uur ging in, en je zou verwachten dat de ploeg de mouwen zou opstropen, maar niets was minder waar. Het spel was dramatisch op dit moment en er zat niets meer in. Het was een volledige off-day van de ploeg, dat Alphen uit een buitenspelsituatie (?) nog scoorde door Jimmy Nieumeijer, was meegenomen en verdiend. Maar hiermee was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 1 -2 .

Zo'n wedstrijd als vandaag kan gebeuren, maar  er was een gelukje voor Alphen door het onverwachte verlies van KDO; in de stand verandert er niets, dus gauw vergeten en de draad weer oppakken en de volgende week tegen Van Nispen moet het toch weer lukken. Maar dan zal er wel weer wat meer samengespeeld moeten worden, want daar schortte het vandaag ook behoorlijk aan.

VOLGENDE WEEK DUS NAAR DE ZILK TEGEN VAN NISPEN. KOMT ALLEN.

PD

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >