Laatste competitie wedstrijd, slechts voor de eer.

Alphen F5
Rohda '76 F3
19-05-2015
2-3

Daar was hij dan eindelijk, de laatste competitiewedstrijd. Na wat geschuif met verschillende data bleek dinsdagavond 19 mei daarvoor de aangewezen datum. De derde plaats was al veilig gesteld, dus voor ons ging de wedstrijd nergens meer om behalve om de eer.

De eerste avondwedstrijd voor onze talenten en ook nog eens midden in de selectietrainingen, dus een drukke periode. Zouden de beentjes het kunnen volhouden?

De wedstrijd begon met Sven op het doel. Ons verdedigingsblok met Alex, Jayden en Hugo slaagde er in het begin goed in om Rohda bij ons doel weg te houden. Maar aan de andere kant kregen onze spitsen Jayden en Romain ook niet echt de kansen. Het spel speelde zich dus vooral af op het middenveld waar Roan, Bas en Joa verbeten vochten om de bal te veroveren van de tegenstander. Uiteindelijk lukte het Roan om met de bal aan de voet het middenveld over te steken. Vanaf een lekkere afstand legde hij aan voor het schot, keeper kon hem niet houden 1-0!

Ondanks de voorsprong bleef het voetballen aan de moeizame kant, veel acties lukte net niet en de tegenstander had een paar aardige voetballertjes lopen, dus die konden er best wat van. Ze zetten ons goed onder druk waar we maar moeizaam uit kwamen. Rohda wist dan ook te scoren 1-1!

De winnaarsmentaliteit van de F5 begon weer wat te groeien, schepje er boven op mannen! Er kwamen weer wat halve kansen voor ons, maar nog geen doelpunt. Totdat Roan het weer een keer van afstand probeerde, de keeper zat er naast! 2-1! En dat was ook de ruststand. snel de kleedkamer in voor wat limonade en even zitten.

De tweede helft werd er van keeper gewisseld. Hugo ging op doel, Sven ging op het middenveld spelen. Het was inmiddels 19 uur geweest, na een lange dag op school en voor sommige al bedtijd :) werd het er niet makkelijker op. De krachten vloeiden weg en met moeite konden we Rohda nog van scoren af houden. Maar niet lang. Al snel stond de 2-2 op het scorebord en Rohda voelde dat er meer te halen viel. Op onze laatste benen probeerde we nog dat ene punt uit het vuur te slepen. Maar op het einde ging het toch nog mis. Een afstandschot ging erin. 2-3! Niet snel daarna was het afgelopen.

Jammer jongens, goeie inzet maar de pijp was leeg en er lukte veel net niet vanavond. Dat bleek ook wel met de penalties, want er gingen er wel 3 op de lat!

Desalniettemin een prachtig seizoen met een mooie derde plek. En wat hebben jullie veel geleerd van onze toptrainer Arjan. Iedereen is echt veel beter geworden! We gaan op de twee toernooien nog even flink knallen en daarna is het seizoen echt afgelopen.
 
 

Verslagen

Terug naar boven