De eerste 3 punten zijn binnen.

ARC A2
Alphen A1
19-09-2015
2-7

Na het teleurstellende verlies andere vorige week tegen Olympia (1-4) moesten we vandaag bij ARC op bezoek. Er was maar één doel, en dat was 3 punten pakken.
ARC zat in hetzelfde schuitje en wachten ook op hun eerste 3 punten. Op een zeer nat veld begonnen we wat afwachtend aan de wedstrijd. Maar uiteindelijk namen we het heft in handen. Door goed combinatie spel kwamen we tot goede aanvallen.
Een aanval starten bij Joël op links werd door goed doorlopen van Nassir keurig afgewerkt. Daarna ging het spel op en neer en werden aan beide kanten kansen gecreëerd. Maar door goed keepers werk van Rick werden de kansen van ARC om zeep geholpen. Ook de verdediging, bestaande uit Axel, Mitchell, Thorsten en Joël stond als een huis. Alphen bleef goed voetballen en zocht veel vuldig de aanval. Onze gelegenheid spits Mo Yagoubi deed wat van hem verwacht werd. Bal vast en scoren. En dat deed hij ook, na een vlijmscherpe scherpe pass van Jan, kopte Mo tegendraads in de verre hoek binnen. Alphen domineerde en ARC kon geen grip krijgen op het spel. Combinatie's en scherpe counter bracht de ruststand tot 0-3. Jorn ging met zijn snelheid de diepte in en kon makkelijk de 0-3 maken.
Na rust was het hetzelfde beeld, alphen domineerde en ARC kwam met spelden prikjes. Alphen kwam al snel op 0-4 door knullig verdedigen van ARC. Yassine die erin kwam voor Robin deed het geheel op zijn manier. Eerst speelde hij 3 man uit, en plaatste bal in de verre hoek. Na de 0-4 werd er te makkelijk over gedacht. ARC ging met 4 spitsen spelen, waar wij in eerste instantie geen antwoord op hadden. Dit leide binnen 4 minuten tot 2 tegen doelpunten. Het geluk was er na de eerste tegen doelpunt dat ARC een eigen goal scoorde. Zo bleef er een verschil van 3 doelpunten staan. Bij ARC was de moed er uit,en kon alphen nog 2x scoren. Hassan die er in gekomen was voor Jorn, nam de bal over na een te zachte terug speelbal. Hij omzeilde de keeper en werkte koelbloedig af. De 2-7 werd gemaakt door Jan die zich keurig vrij speelde in de 16 meter.
Alphen bleef de gehele wedstrijd geconcentreerd voetballen, en beloonde zich met deze overwinning. Er valt weinig na te juichen, want volgende week komt Woerden op bezoek. Mede koploper met Nieuwkoop.
 

Verslagen

Terug naar boven