Groeneweg F5
Alphen F4
19-12-2015
3-3

Vandaag stond de wedstrijd tegen Groeneweg F5 op de planning. Met hetzelfde aantal punten een directe concurrent voor ons. Het was dus een klassieke 6 punten wedstrijd. Bij winst zouden we ze passeren in de stand en mooi een plekkie klimmen. Hans en de jongens waren dan ook super gemotiveerd om de overwinning over de streep te trekken.

Het begin was fel en goed. We waren de betere partij en meteen werd het doel van de tegenpartij gezocht en de eerste kleine kansjes kwamen al. Het was Thijs die de score voor ons kon openen en ik begreep dat hij daar thuis rijkelijk voor beloond wordt :)

Door de voorsprong raakten de jongen wel een beetje in de war, gemakzucht sloop erin en binnen no time had ook de tegenstander het netje gevonden. 2-1 achter! Dat was even niet hoe we het ons voorgesteld hadden. Gelukkig kon Sven vlak voor de rust nog de gelijkmaker binnen tikken.

Na de rust speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Het was voor beide teams moeilijk om echt kansen te creƫren. Uit een corner was het toch Groeneweg dat een klutsballetje in het doel kreeg. Protesten van onze jongens want de tegenstander zou geduwd hebben, maar de scheids had het niet gezien, dus was het gewoon 3-2 achter.

Daar moest natuurlijk snel wat aan gedaan worden. Er kwamen mooie aanvallen waarin soms goed samengespeeld werd en vaak goed doorgezet, maar een doelpuntje viel nog niet. Tot de laatste minuut, het was weer Thijs die de bal erin kreeg en de eindstand bepaalde. Toch nog een puntje dus.

Bijzondere vermelding nog voor de penalty serie, daarin scoorden onze jongens gewoon 9 uit 9, al onze penalties raak! Knap hoor!

Nu bijkomen van de eerste competitiehelft en fris en fruitig in het nieuwe jaar weer op zoek naar doelpunten en punten zodat we nog een paar plekkies omhoog kunnen op de ranglijst.