ASW F2
Alphen F4
19-03-2016
2-1

Vandaag de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Uit tegen koploper ASW, die nog maar één keertje hebben gelijkgespeeld en de rest gewonnen. Met recht een sterke tegenstander dus.

Maar zelf zijn we ook goed in vorm, de laatste drie wedstrijden allemaal gewonnen, dus vertrouwen was er genoeg. Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat zij een paar handige spelertjes hadden, maar die probeerden wel veel alleen. Het spel golfde wat op en neer, zonder echt grote kansen. De eerste was wel voor ASW en ze openden dan ook de score 1-0.

Dat was wel even een teleurstelling, maar al snel herpakten we ons en probeerden we de tegenstander onder druk te zetten. Een hoge bal stuiterde bijna over hun keeper heen maar hij kon er nog net bij helaas. Uiteindelijk konden we na goed doorgaan de bal mooi rechts in het hoekje plaatsen, 1-1!

De eerste helft waren we verder minsten gelijkwaardig aan hun, maar kansen waren er niet veel. Voor beide partijen niet, zodat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde.

Na de rust probeerde ASW meer en meer ons doel op te zoeken. Onze verdediging stond onder druk maar konden nog goed standhouden en onze aanvallers konden er af en toe ook nog goed uitkomen om gevaar te stichten. Door goed samenspel kregen we ook nog wat goede kansen, maar helaas ontbrak net de kracht om het af te maken.

ASW liet zich ook niet onbetuigd, ze hadden een mooi schot dat gelukkig voor ons op de lat belandde. Nog maar een paar minuutjes te spelen en als team deden we er alles aan om die 1-1 over de streep te trekken en misschien zelfs nog wel meer! Maar helaas, een klutsballetje viel voor ons verkeerd en kon door ASW in het doel gewerkt worden. 2-1. En niet snel daarna floot de scheidsrechter ook af. Net niet gelukt!

Maar jullie hebben vandaag laten zien dat jullie als team steeds sterker worden. Dat moeten we doortrekken naar de volgende wedstrijden. De eerstvolgende competitiewedstrijd is weer tegen ASW, dus dan kunnen we meteen revanche nemen en van ze winnen!