Alphen JO9-2 (F2)
ARC JO9-2
17-09-2016
1-13

Zaterdag 17 september, de zware wedstrijd tegen ARC JO2. Dit team heeft tot nu toe alles nog gewonnen met grote cijfers en lijkt een van de sterkste tegenstanders die we in deze bekercompetitie zullen tegen komen. Zelf zijn we nog een beetje zoekende naar onze vorm, dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden stond bij voorbaat al vast. Dat er nog veel vriendjes bij de tegenstander in het veld stonden veranderde daar niks aan.

De wedstrijd begon en we probeerden ons verdedigind goed op te stellen om de goals niet zomaar weg te geven. Dat lukte ook nog aardig in de beginfase. Maar al snel bleek dat meerdere spelers van ARC een goed en hard schot in de benen hadden. Van afstand wisten ze een aantal goeie doelpunten te maken. En ondanks dat Mitchell een aantal goeie reddingen had gingen we toch rusten met een 0-6 achterstand.

Na wat oppepende woorden in de rust gingen de jongens vol goede moed weer verder in de tweede helft, maar de tegenstander was echt een maatje te groot. Toch bleven de jongens er goed voor knokken, ze lieten het koppie niet hangen wat uiteindelijk nog een doelpuntje voor ons opleverde. Bas had een mooie rush over rechts, omspeelde een paar ARCers en knalde de bal vervolgens mooi hoog in de verre hoek langs de keeper. Eer gered.

Het was dan wel een grote nederlaag, maar de vechtlust van de jongens verdient een groot compliment. Ze bleven er gewoon voor gaan met een positieve instelling. Daarin zit de grootste winst van deze wedstrijd. Als we deze lijn doorzetten komen de resultaten uiteindelijk vanzelf, want voetballen kunnen de boys best wel, alleen dat moeten ze zelf ook nog even door krijgen ;)