26-11-2016
0-1

Scheidsrechter:   Henk Blaauw (Scheidsrechter)
Na de 2x winst achter elkaar, waren de jongens vol goede moed. Ook tegen Floreant moest er gewonnen worden. Bij winst zouden we een beetje aansluiting vinden met de bovensten in de stand dus er stond echt wel wat op het spel.

Tegenstander Floreant had nog geen punten gehaald deze competitie maar uit de recente uitslagen tegen de toppers bleek al wel dat ze op de goede weg waren, ze krijgen nog maar weinig goals tegen. Het fluitje van de scheidsrechter klonk en vol goede moed gingen de jongens aan de slag. Het was meteen duidelijk dat we wel wat sterker waren dan de tegenstander. Maar kansen kwamen er niet. Een goed blok verdedigers van Floreant smoorde elke aanval in de kiem. Onze verdedigers hadden intussen niet veel te doen, heel vaak kwam Floreant de middenlijn niet over. En als het wel gebeurde waren onze verdedigers goed bij de les. Een 0-0 ruststand was dan ook onvermijdelijk. Floreant verdedigde te goed en daar konden we geen gaatjes in vinden.

Na de rust hetzelfde beeld. Veel speelde zich af op de helft van de tegenstander, maar het was nog steeds moeilijk om echte kansen te creeren. En net toen we dachten dat deze wedstrijd wel eens op 0-0 zou kunnen eindigen, slaagde Floreant erin onze verdediging te verrassen en de 0-1 binnen te schieten. Dit was het sein voor de jongens om de druk verder op te voeren, een hoop corners kregen we, maar we wisten telkens niet het laatste zetje te geven mede door goed verdedigen en goed keeperswerk van Floreant.

Uiteindelijk konden we niet meer op gelijke hoogte komen en daar waren de boys erg teleurgesteld over. Dat gebeurt wel eens in voetbal, dat je beter bent dan de tegenstander, maar toch met lege handen staat. Maar dat hebben we nu ook meegemaakt en volgende week gaan we weer gewoon 3 punten pakken tegen Alphense Boys.