Alphen JO9-2 (F2)
03-12-2016
0-2

Scheidsrechter:   Vaessen, Jorrit
Wedstrijden tegen overbuurman Alphense Boys zijn altijd een beetje bijzonder. De rivaliteit leeft nog steeds, zeker als er dan ook nog wat klasgenootjes of vriendjes mee doen bij de tegenpartij. Op deze koude ochtend waren de jongens er dan ook op gebrand een goed resultaat te halen.

Eerder hebben we al een oefenwedstrijd tegen dit team gespeeld, die we nipt met 2-1 wonnen. Het zou dus zeker geen makkie worden vandaag. De scheidsrechter floot voor de aftrap en daar gingen we. We probeerden de tegenstander meteen vast te zetten op hun eigen helft wat ook nog aardig lukte. Maar ze hadden een taaie verdediging die niet veel kansen weg gaf. Scoren lukte dus nog niet. Aan de andere kant deden onze verdedigers Mike, Chris en Marijn het ook super, dus hoefde Mitchell nog niet echt geweldige reddingen te verrichten. Soms kwam er een balletje doorheen die over de achterlijn rolde of die hij makkelijk kon oppakken.

Gaandeweg de eerste helft werden we toch wat dreigender, vooral met wat afstandschoten, maar die misten nog een beetje de goede richting. Totdat Thijs op rechts de bal kreeg. Hij behield goed het overzicht en kon Bas met een mooie pass bereiken in het midden, die twijfelde niet en schoot de bal via de keeper in het doel! 0-1! Mooie assist en goed doelpunt. Alphense Boys probeerden nu wat meer druk te zetten om de gelijk te maken, maar Chris had zijn tegenstander in zijn zak, bij Mike kwam er geen muisje voorbij en Marijn had echt alles in het midden, 0-1 was dan ook de stand waarmee we de kleedkamer weer konden opzoeken voor de rust.

In de tweede helft een feller Alphense Boys, die wilden echt wat recht zetten. Maar nog steeds niet vele grote kansen voor ze en als ze er wel eentje kregen stond Mitchell op zijn plek met goede reddingen. Maar dat Alphense Boys wat verder naar voren speelde, betekende ook dat onze aanvallers ook wat meer ruimte kregen. Er werden wat prachtige aanvallen op de mat gelegd waarbij echt goed gevoetbald werd. Sven had een paar mooie acties en draaide zijn tegenstanders gek. En uiteindelijk werd dat goeie voetbal ook beloond met één van de mooiste aanvallen van de ochtend. Thijs kreeg de bal op links en speelde zich goed vrij en gaf een pass op Bas in het midden, die zag Jordy vertrekken en speelde een goeie dieptebal. Jordy kon goed oppikken, de turbo aanzetten en knalhard met zijn linker binnenschieten. Onhoudbaar voor de keeper, 0-2!

De wedstrijd leek nu wel in de pocket. Toch? Nou er kwam nog wel een spannend momentje toen er een stiekeme aanvaller van Alphense Boys helemaal vrij voor onze keeper stond. Maar gelukkig raakte hij de bal niet goed en ging hij naast. Verder had Mitchell nog een paar goeie reddingen, maar aan de andere kant regende het ook nog kansen. Jordy had het op zijn heupen gekregen na zijn doelpunt en schoot een paar keer goed van afstand en ook Thijs kwam er een paar keer door, maar helaas werd er net niet gescoord. De 0-2 was dan ook de eindstand. Weer 3 puntjes in de pocket, verdiend gewonnen en langzaam klimmen we omhoog in de stand.