Voorschoten'97 JO9-2
Alphen JO9-1 (F1)
14-01-2017
1-4

Zaterdag 14 januari. De eerste competitie na de winterstop verzamelen we heel vroeg. Om half 8 zitten we bij Avv aan de koffie. Even later vertrekken we richting Voorschoten. Een bekende tegenstander want we troffen ze ook al in de beker.
Vorige week hebben we een leuk en goed toernooi gespeeld bij Alphense Boys en ik ben benieuwd of de jongens het goede spel kunnen voortzetten.

Het begin is wat aarzelend en Voorschoten speelt direct vol op de aanval met 3 spitsen. Een paar keer komen ze er goed door maar even vaak verdedigen Younes en Jay erg goed en anders is er altijd nog onze top keeper Sydney. Een paar zeer fraaie reddingen hield de tegenstander van scoren.
Toch wordt het na 10 minuten 1-0 wat op dat moment terecht was. Berat had wel onze eerste kans gehad maar schoot net naast. Toch konden we snel juichen want na een goede corner van Alano schoot Stijn met een volley de 1-1 binnen. Hierna werden we sterker en sterker. Het hoogtepunt van de wedstrijd was net voor de rust. Stijn pikte de bal op het middenveld op. Razendsnel passeerde hij zijn tegenstander, legt de bal perfect terug op de goed meegelopen Seppe die aannam en hard raak schoot in de korte hoek. Echt een aanval uit het boekje, 1-2!

Vreemd genoeg wilde de tegenstander dat we op het veld bleven in de rust, ondanks dat het rond het vriespunt was.
Toch maar gebleven zodat de 2e helft snel kon beginnen. Voorschoten kwam niet veel meer in de buurt van ons doel al redde Jay nog een keer met een kopbal van de lijn. Wij kregen steeds meer kansen en het wachten was op de 1-3. Die kwam er ook. Een splijtende pass van Majied dwars door de verdediging van Voorschoten en Sven kon alleen op de keeper af. Hij bleef rustig en rondde koelbloedig af. Vlak daarna strafte Alano een verkeerde uiteraard van de keeper af door hard laag in de hoek te schieten, 1-4.
Er waren kansen genoeg om nog meer goals te maken maar dit is een prima resultaat.

Voor de winterstop werd er al vaak goed gespeeld maar kregen we vaak niet de verdiende punten. Maar dit zou een kwestie van tijd zijn als het team zich zo blijft ontwikkelen.
Volgende week de derby thuis tegen Alphense Boys waarin er weer nieuwe kansen liggen. Zet hem op jongens!