Alphen JO9-2 (F2)
Sportlust '46 JO9-5
04-02-2017
4-1

Vorige week hielden we geheel tegen de verhouding maar 1 puntje over aan een prima wedstrijd. Na een goeie training peptalk van trainer Hans op woensdag, waren de jongens klaar om revanche te nemen. Maar daarvoor moesten we wel uit een ander vaatje tappen. Tegenstander Sportlust doet het goed en staat stevig in de middenmoot. We hebben dan wel 1 puntje meer als zij, maar ook 2 wedstrijden meer gespeeld.

Na enige vertraging door autopech bij de tegenstander (zei iemand ANWB reclame?) begon de wedstrijd een paar minuten later dan gepland. Met Mike en Chris achterin, Marijn, Thijs en Sven op het middenveld en onze vaste spits Jordy begonnen we de wedstrijd. Sportlust had wel een paar handige snelle jongens, maar die zaten in de tang, vooral Sven, Mike en Chris waren er snel bij om de ballen te veroveren. Na een paar minuutjes moesten we een corner weggeven. Die werd prima genomen, maar het was wel pech dat die via de rug van Chris in ons eigen doel belandde. 0-1!

Dat was geen goed begin, maar de jongens lieten de koppies niet zakken en meteen zochten we de aanval om gelijk te maken. Thijs was lekker op dreef en ging een paar keer goed door, de gelijkmaker hing al in de lucht. En die kwam er ook door een goeie voorzet van Jordy, Thijs twijfelde geen moment en schoot de bal in 1x hard de hoek in, Knap doelpunt en de terechte gelijkmaker! Na de 1-1 kwamen er nog wat schietkansen, maar helaas miste net dat beetje scherpte. Bas en Romain waren er intussen ingekomen voor Marijn en Sven en het spel bleef op dezelfde manier doorgaan. We hielden de tegenstander redelijk onder druk maar konden niet meer tot scoren komen en dus gingen we met 1-1 de rust in.

De tweede helft deden de jongens er nog een schepje bovenop. Ze wilden maar wat graag de winst binnenhalen en trainer Hans had al gezegd dat hij minimaal nog 3 doelpunten wilde zien. De eerste minuten van de tweede helft gaven we de tegenstander bijna geen kans om adem te halen, we hielden ze goed onder druk en er ontstonden kansen om te scoren. Jordy speelde zichzelf goed vrij met een mooie actie en kon goed uithalen. Keeper kansloos 2-1! En nu doorzetten!

Dat gebeurde ook, want niet veel later kon Bas met een goed hard schot de 3-1 in de hoek schieten. Hij was ook nog heel dichtbij met een prachtig schot op de lat en een corner die op de paal belandde, maar het bleef voorlopig nog 3-1. Achterin had Marijn intussen op zijn vertrouwde plekje alles onder controle, er kwam niet veel door en als dat per ongeluk wel gebeurde was hij er om de bal op te ruimen. Mitchell had intussen wel heel weinig te doen, soms een balletje oppakken dus die kwam ook niet in de problemen en kon met zijn goeie uittrappen ook een paar keer de middenvelders goed bereiken zodat we weer een nieuwe aanval konden opzetten.

De 4-1 viel uiteindelijk ook nog, toen Thijs een pass van Bas kon oppikken en in het netje kon schieten. Dezelfde stand als vorige week, maar dit keer gaven we het niet meer weg. Het slotakkoord was nog voor Sven die bijna zijn eerste goal van het seizoen kon aantekenen. Jammer dat die er net niet in ging, want ook 5-1 was gezien het spelbeeld zeker terecht.

Al met al goed hersteld van vorige week. Als team hard gewerkt, elkaar goed geholpen en sterk gespeeld, de hele 40 minuten lang. Dit elke week laten zien en doorzetten en dan komen de 3 bovenste plaatsen vanzelf in zicht!