Blauw-Zwart JO9-1
Alphen JO9-1 (F1)
11-03-2017
5-3

11 maart 2017. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen koploper Blauw Zwart op het programma. De thuiswedstrijd ging vrij kansloos verloren. Blauw Zwart is de beste tegenstander die ik tot nu toe gezien heb. Maar ons team is na de winterstop enorm gegroeid. Elke wedstrijd, inclusief alle oefenwedstrijden, werden gewonnen. Vandaag dus een mooie test om te zien of we tegen het beste team uit de competitie weerstand kunnen bieden.

De eerste helft leek het daar helemaal niet op. Blauw Zwart begon furieus met aanvallen en al vrij snel werd het 1-0 en 2-0. De tegenstander combineerde er lustig op los en we hadden veel moeite met hun behendige spelers.

Toen het na ongeveer een kwartier ook nog 3-0 werd dacht ik even als dit maar geen afstraffing wordt. We speelden ook ons eigen spel niet en kwamen tot dat moment niet aan aanvallen toe. Totdat Stijn goed druk zette op zijn mannetje, de bal afpakte en met een mooie boog over de keeper de 3-1 maakte.
Vrij kort daarna was het rust.

Even een korte pauze op het veld. Wat limonade erin en een peptalk. Dat was wel nodig ook want de jongens waren nogal teleurgesteld. Ik wist gewoon dat ze veel beter konden. Als we Blauw Zwart snel onder druk zouden zetten dan zouden we het ze moeilijk kunnen maken.

En de 2e helft gebeurde dat ook. De tegenstander werd nu flink opgejaagd en ook waren de jongens veel feller. Dit leidde tot kansen maar nog niet tot een doelpunt. Uit een snelle counter wist Blauw Zwart de 4-1 te scoren. Maar bij Alphen werd er weinig getreurd. We voelden dat er meer in zat. Heel snel ook scoorde Alano met een hoog schot de 4-2. Hierna werden een paar dikke kansen helaas gemist door Stijn, Seppe, Alano. Elke keer werd het schot net geblokt of ging het net naast. Jay kopte een corner net naast.
Toen brak Blauw Zwart mogelijk 1 keer snel uit. Uit een moeilijke hoek scoorde hun spits in de lange hoek via de binnenkant paal. Een prachtige doelpunt, eerlijk is eerlijk. Maar binnen de minuut scoorde Stijn de 5-3. Met 5 minuten op de klok was er weer hoop. Maik kreeg een mooie kans, maar schoot net naast.
Eindstand bleef uiteindelijk 5-3. Maar wat heeft Alphen in de 2e helft karakter getoond. Ik vond ons de bovenliggende partij. We hadden in ieder geval meer kansen als de tegenstander. De jongens hadden laten zien niet onder te hoeven doen voor de koploper. Alle vertrouwen in de volgende wedstrijden.

Volgende week tegen Voorschoten nieuwe kansen!