Alphen JO9-2 (F2)
01-04-2017
3-1

Scheidsrechter:   Sinnige, Maik
Vanochtend was het al weer vroeg op. De wedstrijd tegen koploper Nieuwkoop stond op het programma. Nieuwkoop doet het erg goed in de competitie en strijden samen met Nieuwkoop om het kampioenschap. Maar in de thuiswedstrijd hebben we al laten zien dat we best lekker tegen ze kunnen ballen. Uiteindelijk verloren we die wedstrijd met 0-3, maar het krachtsverschil was helemaal niet zo groot.

Afijn, 8:30 floot de scheids voor het begin van de wedstrijd. Met Thijs als laatste man en Romain en Mike naast hem in de verdediging, werd het zaak om vooral de eerste minuten Nieuwkoop van scoren af te houden, een goed begin is immers het halve werk. Maar na een paar minuutjes kon dat plan al de prullenbak in. Na slechts een paar minuutjes keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Toch wel wat handige spelertjes daar....

Langzaam kregen we wel meer vat op de tegenstander. Hoewel we geluk hadden met twee balletjes op de paal, kregen we ook zelf wat kleine kansjes. Met Marijn als midmid en Bas en Jordy naast hem, konden we af een toe goed opbouwen en Sven voorin bereiken. Hun keeper passeren zat er nog niet in. Maar uiteindelijk werd het harde werken en de inzet toch beloond. toen Bas aan de rechterkant de bal veroverde en er vandoor ging richting het doel. Twee tegenstanders afgeschud en met een mooi schot de bal hard en hoog in het doel. 2-1! Misschien toch wat te halen hier. Niet veel later was het ook rust.

De tweede helft ging verder waar we de eerste gebleven waren. Nieuwkoop was gevaarlijk maar zelf konden we er ook goed uitkomen, wat voor kansen zorgden voor beide doelen. Er ontstond zo een hele boeiende en spannende wedstrijd, waarbij de 2-1 lang op het bord bleef staan. Sven, Mike en Bas kregen goeie schietkansen en ook uit een scrimmage kon Sven net zijn voet niet goed genoeg tegen de bal krijgen. In de laatste fase van de wedstrijd was het dan toch Nieuwkoop dat nog een keer scoorde, we kregen de bal achterin niet weg en uiteindelijk belandde een schot nog achter Mitchell in het netje.

Jammer jongens. Hard gewerkt, goed gestreden en ook nog aardig wat mooie combinaties op de mat gelegd. Meer zat er niet in vandaag tegen deze sterke tegenstander, maar het publiek heeft zeker genoten. Nog maar 3 potjes dan zit het er al weer op, we gaan proberen daarin nog zo veel mogelijk punten te halen!