Laatste wedstrijd, alleen de eer nog op het spel

Kamerik JO9-1
Alphen JO9-2 (F2)
22-04-2017
4-2

Alweer het laatste potje en nog een hele vroege ook. Tegen Kamerik F1, de tegenstander waar we de competitie ook tegen begonnen en met 1-8 verloren. We weten nog dat vooral de keeper heel erg goed is en ver kan uitschieten en vervolgens hun snelle spits er met de bal vandoor gaat. Die tactiek heeft ze in de stand op de 4e plek gebracht, net 1 plekje boven ons. Zaak dus om ons daar goed op voor te bereiden zodat we niet verrast worden zoals in de thuis wedstrijd.

Het fluitje van de scheids klonk en we waren onderweg voor de eerste helft. Als snel bleek dat we voetballend goed mee konden doen. Sterker, ik denk dat ons veldspel nog wat beter was als dat van Kamerik. Af en toe kwamen we er goed door, maar helaas ontbrak het aan de goeie voorzet of pass. Verder dan een paar corners kwamen we dan ook niet. Kamerik deed intussen wat ze bij de eerdere wedstrijd ook deden, 2 spitsen voorin houden en de keeper die de ballen tot ver over de middenlijn op onze helft schoot en dus het hele middenveld overslaan. Ook deze wedstrijd hadden ze daar weer succes mee. Met als resultaat dat we met een 2-0 achterstand gingen rusten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, hoewel Kamerik nu wel probeerde wat meer te voetballen. Binnen 5 minuten lagen er ook weer 2 in het netje en was de achterstand gegroeid naar 4-0. Maar onze jongens lieten de koppies niet hangen en zochten fanatiek naar het doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk dan ook, met een beetje geluk. Een corner van Jordy viel via een tegenstander pardoes in het doel in, 4-1. Daar werden de boys nog wat fanatieker van en er werd hard gewerkt om nog een doelpuntje te maken. Uiteindelijk was het Bas die met een hoog schot de keeper nog kon passeren en zo de 4-2 aan tekende. Maar helaas was er te weinig tijd om nog meer te doen en vlak na de 4-2 floot de scheids voor het einde. Jammer maar goed terug gekomen en niet de koppies laten hangen.

Het was een mooi seizoen, dat na een moeizaam begin in de beker waar de tegenstanders meestal een maatje te groot waren en we nog aan elkaar moesten wennen, uiteindelijk een plek in de middenmoot in de competitie heeft opgeleverd. Stuk voor stuk heeft iedereen ontzettend veel progressie laten zien gedurende het seizoen en ook als team zijn we veel beter geworden. We hebben alles gezien de afgelopen wedstrijden, spanning, mooie acties, mooie goals, wilskracht en emotie en ik denk dat alle supporters die trouw in grote getale er bij waren ook genoten hebben van hun toppertjes!

Wat rest is nog een paar toetjes zoals het toernooi in Woubrugge, de teamactiviteit en een paar trainingen en dan gaan we weer opladen voor het volgende mooie seizoen!