Koudekerk JO9-1
Alphen JO9-1 (F1)
22-04-2017
1-1

Vandaag alweer de laatste wedstrijd in de competitie. Wat gaat zo'n seizoen toch hard! We spelen uit tegen Koudekerk, eerder onze tegenstander thuis in de eerste competitie wedstrijd. Wat we daarvan nog wisten is dat het een fysieke ploeg was. En dat we 0-2 verloren destijds, maar ook met het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Tijd voor revanche! Helaas wel vandaag zonder Stijn (Op vakantie) en de nog altijd geblesseerde Younes. Hopelijk gaat het snel beter met je voet!

De eerste helft werd al snel duidelijk dat we Koudekerk voetballend de baas waren. Met verzorgd spel probeerden we steeds de aanval te zoeken. Maar verder als 20 meter van het doel kwamen we niet. Dit kwam vooral door de voortdurende overtredingen van de tegenstander. Vooral Maik en Alano waren ongrijpbaar en werden met flinke overtredingen steeds neergelegd. Vreemd genoeg werd hier vrijwel niets aan gedaan, zelfs de scheidsrechter gaf op veel momenten geen vrije trap. En dan vooral als de overtreding in de buurt van het Koudekerkse doel werd gemaakt.
Toch kwamen we er zelf een paar keer goed door. Uit corners waren we een aantal keer dichtbij een doelpunt. Majied was het dichtste bij met een schot op de binnenkant paal. Later hoorden we van de ouders dat deze bal duidelijk over de lijn ging. Maar de scheidsrechter had het ook niet gezien....laten we het daar maar op houden ;)
Geen doelpunten nog dus rusten met een 0-0 stand.

In de kleedkamer bespraken we dat we zo moesten doorgaan (we speelden immers behoorlijk), maar in de buurt van het doel moesten we goed kijken of we de juiste keuzes konden maken. Zelf een actie maken en schieten of toch passen?

Dit ging vanaf het begin van de 2e helft meteen erg goed. Er werd mooi gecombineerd en we kwamen vaker dicht bij het doel van de tegenstander. Na een mooi passje opzij van Seppe kon Alano richting het doel. Op zijn karakteristieke wijze omspeelde hij zijn tegenstander en schoot vervolgens in de lange hoek raak. 0-1 en dat was dik verdiend. Hierna leek het eerder 0-2 te worden ipv een gelijkmaker van Koudekerk. Ze kwamen niet meer in de buurt van ons doel. Seppe was een paar keer dichtbij een doelpunt en Alano dicht bij zijn tweede.

De laatste tien minuten gebeurden er toch wat dubieuze dingen. Het leek erop alsof we niet mochten winnen hier. Want zodra een Alphense speler geblesseerd lag werd er gewoon door gevoetbald, maar lag er een Koudekerkse speler werd er direct afgefloten. Niet sportief en volstrekt onnodig. Vervolgens 5 minuten voor tijd geeft de scheidsrechter een achterbal aan ons. Maar als Sydney wilt uittrappen en een speler zegt dat het een corner was mag Koudekerk ook echt een corner nemen. En nadat we deze bal niet goed wegkrijgen gaat hij er nog in ook, 1-1. Hierna waren we toch iets van slag en had het zelfs nog 2-1 voor Koudekerk kunnen worden, op het laatst kwamen we nog een keer goed weg. Jay, Berat en later Sven verdedigden prima vandaag. En zo eindigde deze wedstrijd in 1-1.
Jongens verdienden vandaag complimenten voor het goede verzorgde spel. En ook complimenten omdat ze goed omgingen met dubieuze beslissingen maar gewoon bleven voetballen.
Ik zeg/schrijf niet graag iets over een scheidsrechter, want ze staan er in hun vrije tijd en liggen niet voor het oprapen. Maar vandaag ging het wel heel ver en had hij directe invloed op de uitslag. Ik snap echt dat je een klein beetje voor je eigen club fluit, maar zo opzichtig is gewoon niet netjes. En bij deze leeftijdscategorie ook totaal onnodig.

Hiermee is de competitie dus uitgespeeld. Na een moeizaam begin, hebben we de stijgende lijn ingezet vanaf de winterstop. Uiteindelijk zijn we in deze 2e klasse geƫindigd op de 5e plaats. Na de winterstop slechts 2x verloren en 6x gewonnen! Ik heb het team ontzettend zien groeien en elke speler als individu ook. Geweldig om te zien, "mijn" kanjers maken me elke week weer trots. We gaan nog door tot begin juni, er staan nog wat oefenwedstrijden en toernooien op het programma. Fijne meivakantie iedereen, groet Arjan!