Alphen C2

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
19-04-2014 10:00 DOSR C2 Alphen C2 1-2

Weer overwinning Alphen C2

En weer was de voorbereiding moeilijk voor de begeleiding. Met de blessures van Dogukan Erbilgin, Tycho Wallaard, Tom van Baaren en het afzeggen van Mark Harkes was het weer een puzzel om op paaszaterdag een compleet team op de been te krijgen. Gelukkig waren 'vaste' krachten van C1 Jens Bogaard en Jordi Wentink van de partij en kwam de aanvulling uit C3. Jeroen Muller, Roy Beugeling en Chris Boot maakte hun opwachting en ook D2-speler Aimane el Hadaoui. Met de juiste spirit en werklust werd er ook nog goed voetbal vertoont. In de eerste helft was Alphen C2 de betere ploeg al moest worden uitgekeken voor de uitvallen van DOSR C2, maar de defensie met keeper Jens Bogaard, Nino Rovers, IJbrand Schepers, Jordi Wentink en Chris Boot wisten daar goed op in te spelen. Het middenveld met Sim van Leeuwen, Mahmoud Boughaba en Bryn Bogaard waren sterker en zette de aanvallers regelmatig in positie. Helaas waren de aanvallers niet altijd scherp voor het doel en kleine kansjes waren daardoor aan Eray Bozkurt, Roy Beugeling en Richard de Heer niet besteed helaas. Vanaf de eerste minuut, die werd gefloten door de goed fluitende scheidsrechter in een rose trainingspak, was Alphen C2 de sterkste. Al na vijf minuten was het raak toen Eray een prima passs van Mahmoud wis af te ronden; 0-1. De mooie aanvallen bleven en toen Jordi uithaalde sprong iedereen al op, maar de bal kwam via de lat weeer het veld in. Na een klein kwartiertje was het toch raak. Na een vrije trap van Mahmoud wist Richard de afvallende bal als een raket binnen te schieten; 0-2. Alles leek er op dat er meer doelpunten zouden komen zeker toen Sim net naast schoot na een pass van Roy en we enkele kleine kansjes kregen. De verbazing was daarom ook groot bij de Alphen aanhang toen na twintig minuten IJsbrand de bal terug speelden op keeper Jens, die finaal over de bal trapte waardoor de bal in een leeg doel rolde; 1-2. Toch was Alphen niet van slag en ging verder met goed voetbal. Kleine kansjes van Roy, Bryn en Eray hadden beter lot verdient en redde de keeper op een schot van Sim, die goed op dreef was vandaag, na een pass van Chris. De mooiste kans was voor Roy, vlak voor rust, die een voorzet van de veelvuldig mee opkomende Nino in de keeper zijn handen kopte.
Na de rust kwamen Aimane en Jeroen in het veld en door de tegenwind kreeg Alphen het moeilijker. DOSR C2 werd sterker, maar Alphen bleef voetballen waardoor de aanvallen op en neer golfden en de toeschouwers konden genieten. Je moest wel opletten anders miste je weer een aanval. Het was bijna gelijk toen IJsbrand en Jens niet goed de bal wisten weg te werken. Daarna schoot Richard net naast na een pass van de actieve Eray en wist de brutale Aimane (D2) zich enkele keren van zijn tegenstander te ontdoen. Hij miste net toen hij de bal ontving na een goede aanval via Eray en Sim. Uit de corner wist DOSR de bal van de lijn te halen toen Eray in schoot en redde Jens in de volgende aanval op een goed schot. De druk werd groter en DOSR leek de gelijkmaker te gaan maken, maar Alphen bleef rustig en op de been. Eray schoot net naast toen de keeper een schot los liet en gaf Sim de bal op Jordi die net naast schoot. De laatste actie was van keeper Jens die zijn foutje helemaal goed maakte door een schot uit de bovenhoek te halen wat een applaus opleverden.
Na het fluitsignaal was iedereen blij en was Alphen C2 voor de vijfde keer op rij ongeslagen gebleven. De enige wedstrijd die nog moet worden gespeeld is die tegen kampioenskandidaad Alphense Boys C3 thuis. Ook hier gaan we weer voor de winst na deze mooie serie en kunnen wehet seizoen toch goed afsluiten.
Door: Rien van Elk , 19-04-2014 00:00