Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman zag:

ALPHEN TEGEN ROAC

Een beetje regenachtig weer, maar dit is voor de plusminus 80 supporters van beide zijden geen probleem op de grote tribune van Alphen is het goed vertoeven. Met ongeveer 15 graden en weinig wind uitstekend weer voor een topwedstrijd. Hopende dat het team, alleen al voor de eer, zich het heen en weer zal lopen, want met 1 punt in 2018 is dit wel heel erg schamel. Ook omdat er TV opnames zijn van Studio Alphen, hopen de supporters dat het elftal nog iets goed van zich laat zien.

In de eerste minuut moest Rick de Vries al gelijk optreden, maar dit deed hij zoals wij van hem gewend zijn . Daarna nam Alphen het initiatief met fatsoenlijk voetbal op het middenveld, met in de 7e minuut een vlotte aanval via een hoop spelers, eindigde dit in een vrije trap voor Alphen. Van plus minus 20 meter genomen door Milad Mansoor werd de bal rakelings overgeschoten. (geluk bestaat niet meer). ROAC deed ook wat terug, met in de 16e minuut een voorzet van rechts die Ricardo Bakker vrij kon in koppen, maar (de jarige job) Rick de Vries pakte de bal weer gemakkelijk.

Twee minuten later een prachtige pass van Chris Moors op Jan de Lange, die geheel vrij voor de keeper iets heel moois in gedachten had en met een prachtig lobje wilde scoren. Maar weer zat het geluk niet mee en zag zijn schot op de kruising belanden. Alphen probeerde het iets anders te doen en ging over de flanken spelen. Met de 2 felle broertjes de Boer aan ieder een kant. Het zag er op dit moment nog goed uit voor Alphen, maar ROAC, aangemoedigd door zijn chauvinistisch publiek (zeurde over alles) reageerde heftig. Met in de 28e minuut een ziedend schot van Freek Heemskerk, net naast. In de 30e minuut een prima kans voor Mohammed Yagoubi, maar wat gaan ze toch slecht om met grote kansen. Dus het was weer helaas.

Nadat Patrick Ruiter een beetje te laconiek uit verdedigde, maar goed wegkwam, hield Alphen toch goed stand. In de 36e minuut weer zo'n dot van een kans voor Jan de Lange, die vogelvrij van plus minus 8 meter kon uithalen, maar de bal hoog overschoot. Dit zijn toch de momenten die je zou moeten pakken. Toen iedereen zich verzoend haf met de 0 - 0  ruststand, ging er weer iets mis. In de 47e minuut na een corner toch nog een tegendoelpunt. Een slechter moment kan je niet hebben, door slecht verdedigen kon Freek Heemskerk de bal onhoudbaar inkoppen. 0 -  1.  Dit was dan ook de ruststand.

De 2e helft begon Alphen heel fanatiek, maar het probleem is, dat het balverlies op het middenveld te vaak voorkomt en daarom kan je nooit druk zetten op de verdediging van de tegenpartij. Inde 58e minuut een uitstekend schot van Dennis  Boer, maar prima gekeept door Dammes van der Poel. Nadat Marwan Fennich (prima spelend vandaag), spits Yassine Barraki (ingevallen voor Ahmed Fernane) goed bediende , was het weer net niet. Toch was dit het moment voor Alphen om door te zetten, want ROAC bakte er op dat moment niets van. In de 70e minuut een mooi balletje van Marwan, weer op Yassine Barraki, maar de keeper speelde goed mee. Dus weg kans.

ROAC had nog het meeste recht op een doelpunt, want in de 83e minuut kreeg Sam van der Geest een niet te missen kans, maar zijn kopbal gin net over. In de slotminuut was de koek op voor beide elftallen en eindigde de wedstrijd in een onverdiende 0 - 1  nederlaag.

CONCLUSIE:
Vandaag was het een van de betere wedstrijden
Dit moeten Rob Wolsleger en Gerald van der Klok toch nog een goed gevoel geven.
De hele wedstrijd met volle inzet gespeeld , maar geen effectiviteit.
Af en toe mooie combinaties
Een goede, maar laconieke scheidsrechter (geen gele kaarten)
Degradatie is nu een feit.
Nog 2 wedstrijden te spelen, 6 punten? VOOR DE EER!

VOLGENDE WEEK NAAR RKDE0 IN NOOTDORP.
SUPPORTERS:  LAAT UW TEAM NIET IN DE STEEK.
VEEL SUCCES.

Piet Dijkman

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >