Club nieuws AVV Alphen

PIET DIJKMAN WAS ER WEER BIJ

23-9-2018

Eindelijk de eerste competitiewedstrijd waar alle supporters naar uitgekeken hadden. Na de succesvolle bekerwedstrijden waren de verwachtingen hoog gespannen. Gezien wat wij van DIOS wisten, was dit een moeilijk in te schatten wedstrijd. Ondanks het zeer slechte weer waren er toch plus minus 100 supporters op af gekomen. En de stemming op de tribune was prima.

Alphen ging zoals gewoonlijk vanaf de aftrap  fel op de aanval spelen, en de supporters gingen er even goed voor zitten en het bleef in de eerste minuten bij een kansje van Jan de Lange. Het was nog even zoeken, maar in de 6e minuut een razendsnelle aanval van DIOS met een prima voorzet van Mike Degenaars op zijn maatje Wesley Boomgaart, maar die zag zijn harde schuiver, uitstekend naast getikt door Rick de Vries. Gelijk bij deze corner een vrije kop kans voor Emile van de Scheur, maar de bal ging gelukkig net over. In de 10e minuut de eerste corner van Alphen, hoog voor de pot gegooid door Jan de Lange en het was Aron Benoit, die vogelvrij de bal kon inkoppen. 1 - 0. Tot grote vreugde van de supporters. De vreugde was na 3 minuten al over, bij een onnodige fout op het middenveld en door te veel treuzelen van de verdediging, dat de bal bij Milan van de Keer kwam, en die  vrij voor Rick de Vries verscheen en de bal onder hem doorschoot. 1 - 1. In de volgende 15 minuten gebeurde er eigenlijk niets, zeer rommelig spel van beide zijden. Tot in de 28e minuut Mansour el Bernichi, een onwaarschijnlijke actie maakte, om - na een knappe solo - vanaf 2 meter van de cornervlag een schot waagde (voorzet?) en de bal over de keeper heen zag vliegen 2 - 1 .

Niets aan de hand leek het, maar 5 minuten later was het weer door geklungel op het middenveld (balverlies),waardoor Emile van de Scheur de bal zo maar voor het intikken had. 2 - 2 . En daar bleef het niet bij. In de 35e minuut werd het nog erger. Nadat de linksbuiten de hele defensie van Alphen er uitliep en de bal hard voorzette, was Jan de Lange de pechvogel, door de bal in zijn eigen doel te tikken. 2 - 3 . DIOS kreeg nog een paar goede kansen , maar gelukkig brak de rust aan met de stand 2 - 3 .

Gelijk na de rust een prachtige kans voor Alphen, Dennis Boer zette Yassine Yagoubi vrij voor de keeper, maar die had het beter af moeten maken. De druk op het middenveld van Alphen lag veel te laag. Eindelijk na 20 minuten een knappe solo van Jan de Lange met een hard schot op het doel van DIOS. Waarbij de keeper de bal loste, en jawel Daniel van Leeuwen stond weer op de goede plaats. 3 - 3 . Alphen kreeg weer moed en je zou denken die drukken door. Maar dat was gezichtsbedrog, want weer was het hhel snel DIOS dat balverlies van Dennis Boer afstrafte, door Darius Broxterman, die vrij voor Rick hem kansloos liet. 3 - 4 .

Met nog een kwartier te spelen ging Alphen 1 op 1 spelen  met enkele frisse krachtenen dat bleek een goede zet. De druk op het middenveld ging omhoog en DIOS raakte een beetje in paniek, Na eerst een knap schot van Jan de Lange, uitstekend gepareerd door keeper Rinse Klinkenberg, was het weer Jan de Lange die de bal hoog voor het doel gooide, en Daniel stond weer op de goede plek en kopte prima in. 4 - 4 met nog drie minuten officiële speeltijd.

Iedereen dacht dat dit de einduitslag zou zijn, maar in 92e minuut was het spits die de bal oppikte op het middenveld!!!!!!!! en uit een zeer moeilijk hoek Rick de Vries verraste. 4 - 5 . En dit was gelijk de eindstand.