Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman zag voor ons: Alphen - DOSR

08 oktober 2017
De weersomstandigheden waren weer prima, weinig wind en een lekker zonnetje. De plus minus 150 supporters van beide kampen hadden er zin in en hopelijk de teams ook. DOSR, een oude bekende van Alphen en ook natuurlijk bekend bij de beide trainers van Alphen, Rob Wolsleger en Gerald van der Klok, zouden dus voor een goede tactiek moeten kunnen zorgen voor vandaag tegen een tegenstander, die fysiek zeker de meerdere zou zijn van Alphen.

Het was al gauw duidelijk dat DOSR zich superieur voelde, door zich zeer aanvallend op te stellen en gelijk met een paar goede kansen kwamen. Met in de 9e minuut een listig passje door het midden, door Dave Fennes op zijn maatje Julian Dobbe, die de bal goed neerlegde voor zijn rechterbeen, en met een droge knal uithaalde en de bal kiezelhard in de benedenhoek joeg, volkomen onhoudbaar voor Rick de Vries. 0 - 1 . Dit was gelijk al  een grote domper voor Alphen. Maar DOSR had hier geen boodschap aan en wilde al direct de genadeklap uitdelen, bij een terugspeelbal van Aatif El Bouny op zijn keeper Rick de Vries, die uitstekend reageerde en de bal net op tijd wegschoot.

Alphen probeerde druk te zetten maar dat lukte gewoon niet. Maar Rick stond weer een beste partij te keepen en moest twee maal de 2 - 0 voorkomen. Alphen deed wel wat terug, bij een vrije trap op links, (prachtige schwalbe van Jan de Lange), kwam de bal bij Ali Sina Mohagegh, die netjes naar het midden draaide en een goede schietkans kreeg, maar het niet afmaakte. Alphen bleef het proberen en na een prachtige passeerbeweging van Jan de Lange. die eindigde in een corner was het aanvallend wel gedaan. Nadat Rick bij een corner de bal door zijn handen voelde glippen en de bal net nog tot corner werd getikt en de spits nog een keer vrij voor hem verscheen, maar de bal weer goed pakte en Aatif een hard schot van dichtbij nog blokkeerde, kwam de rust. Ruststand gelukkig maar  0 - 1.

Dat Alphen met 0 - 1 goed weg kwam, beseften de supporters ook wel en hoopten zij op een betere tweede helft. Deze begon om van te dromen, na 20 seconden met geklungel van de laatste man van DOSR, schopte keeper Mike van Vliet in paniek tegen de goed meegekomen Ali Sina aan, en dat je wat geluk moet hebben bleek dat de bal zo in het doel verdween en de stand weer gelijk was. 1 - 1 . Het zag er gelijk allemaal weer wat zonniger uit, maar Alphen had nog een lange weg te gaan.

Na een enorm misverstand bij Alphen kwam de spits helemaal vrij voor Rick en na een foutje van Jorn Smits (zelf hersteld), kwam Alphen weer heel goed weg. Maar dat een doelpunt niet uit kon blijven bij zoveel kansen was bijna wel zeker. In de 80e minuut gebeurde waar de supporters bang voor waren, bij een verre trap van keeper Mike van Vliet, door het midden, kwam de bal bij Sven van Berkel, die vrij voor Rick de bal over hem heen lobde. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, maar in de laatste 10 minuten opstootjes en alles wat niets met voetbal te maken had, waarbij de pietluttige scheidsrechter niet genoeg optrad, kwam er een vrije trap voor Alphen en een rode kaart voor een speler van DOSR. We zaten al dik in de blessuretijd. Van plus minus 35 meter van het doel, zette Marwan Fennich zich achter de bal en schoot de bal hoog het strafschopgebied in. En 2 seconden later in de 95e minuut was Aatif el Bouny de gelukkigste man van het veld. Van plus minus 5 meter joeg hij de bal onhoudbaar in een halve draai in het doel. 2 - 2 . Dolle vreugde bij de supporters. Opvallend was het goede spel van keeper Rick de Vries en Mohammed el Yagoubi en de inzet van het hele team. Eindstand 2 - 2 .

Volgende week niet meer als laatste ploeg naar Den Haag naar de koploper TAC '90, met nog geen doelpunt tegen, en geen puntverlies. Maar de bal is rond dus er kan van alles gebeuren.

VEEL SUCCES.

PD


 
www.avvalphen.nl

Debuut Menno de Bruin

20 september 2018
In het AD van vandaag stond een interview met Menno de Bruin, speler van Alphen JO19-1, die afgelopen zondag als invaller zijn debuut… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Algemene Ledenvergadering 2018

12 september 2018
Het Algemeen Bestuur heeft de datum voor de eerstkomende reguliere Ledenvergadering vastgesteld op woensdag 17 oktober 2018. De… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Bezoek van wethouder

12 september 2018
Namens het gemeentebestuur zal de wethouder, die belast is met Sportzaken, de heer Schotanus, onze vereniging een bezoek brengen, om op… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Bestuur en Team Voetbalzaken zijn al enkele maanden op zoek naar een Sportmasseur/verzorger. Heeft u binnen uw familie of kent u iemand… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-06-2018 Meer >

 
20-06-2018 Meer >

 
20-06-2018 Meer >

 
 
Terug naar boven