Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman zag liefst 12 doelpunten!!

TAC'90 - Alphen 1

Fantastisch weer en redelijk wat publiek van de zijde van TAC, plus minus 100 toeschouwers en een matige opkomst van Alphen supporters, dat is jammer want de ploeg kan op dit moment wel een beetje steun gebruiken!

TAC domineerde vanaf het beginsignaal en alles ging gelijk in een razend tempo. (dit was te verwachten), alle spelers op het middenveld werden gebruikt, en het was dan ook geen wonder dat na 5 minuten het eerste doelpunt viel, was het Engelhardt, de razendsnelle rechtsbuiten die Rick de Vries kansloos liet. 1 - 0 . In de 8e minuut toch nog een aanval van Alphen, met een mooie pass door het midden van Marwan Fennich op Dennis Boer, maar dit liep weer op niets uit. (waarom geen schot wagen?).

Alphen probeerde het wel met na, een afgeslagen aanval, het schot van plus minus 25 meter van Dennis Boer, net over. Gelijk daarna een solo van Jan de Lange, die zijn schot tot corner verwerkt zag worden. TAC vond het genoeg geweest en schakelde nog een tandje hoger. Toen de rechtsbuiten de bal op pikte en de bal helemaal over de hele gaf, maakte Randall Labordus, het schitterend af 2 - 0, waarbij Rick even twijfelde bij het uitkomen van zijn doel . Alphen raakte behoorlijk in paniek, want ze werden op dit moment volkomen van de mat gespeeld. De supporters vreesden voor het ergste. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Nadat in de 28e minuut, middenvelder Rafik El Ousrouti voor open doel, deze kans om zeep hielp, zette de opnieuw de rechtsbuiten, de turbo aan, om op de solotoer te gaan. Waarna hij de hele achterhoede van Alphen dolde en keurig netjes scoorde 3 - 0 .

Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft moest Alphen toch nog wat proberen te forceren. Maar Alphen had het niet in eigen hand en had nog geluk dat het bij 3 - 0 bleef. Door goed ingrijpen van Nordin Bolhandia  haalde Alphen de rust zonder nog meer doelpunten tegen te krijgen. Ruststand 3 - 0 .

Eigenlijk verwachtten de supporters niets meer na zo'n overmacht. Maar het liep iets anders. Met twee wissels (Bram Egberts voor Omed Latifi en Yassine Barraki voor Miquel van de Zouw) kwam gelijk na de aftrap in de 46e minuut een pass van Marwan Fennich over links, op Ali Sina Mohaghegh, die maakte de aanval mooi af. 3 - 1 . Hoop gloorde weer, maar niet voor lang. In de 48e minuut was het weer simpel doorlopen van Rafik El Ousrouti, die de bal daarna onhoudbaar voor Rick de Vries de bal laag in schoot. 4 - 1 .
Alphen gaf de moed niet op, want 1 minuut later was het na een mooie aanval over rechts, Dennis Boer, die een prima bal op Yassine Baraki gaf, die zich niet bedacht en de bal in de kruising joeg. 4 - 2 . Dit leek er meer op. Alphen ging er nog in geloven. Na een goede kans voor Jan de Lange, werd zijn goede schot maar net geblokt (jammer).

Inde 62e minuut weer zo'n makkelijk weggegeven doelpunt. Gescoord door Umit Bektas 5 - 2. Het doelpuntenfestijn was nog niet afgelopen, met in de 73e minuut een absoluut zondagsschot van Marlito Ascencao, die de bal zo in de bovenhoek zag verdwijnen. 6 - 2. Alphen bleef maar terugkomen. Na een mooie pass van Dennis Boer op Jan de Lange, die de bal voor zijn goede been legde en met een mooie schuiver het afmaakte. 6 - 3 . In de 76e minuut na onnodig balverlies van Dennis Boer, was het de razendsnelle invaller Emrullah Akbulut, die gelijk profiteerde en de bal in de uiterste hoek krulde 7 - 3 . In de 78e minuut was het  Saad Rahmoune, die alles voorbij liep van Alphen, inclusief keeper Rick de Vries. 8 - 3 .
Het leek wel korfbal.

Het laatste doelpunt kwam toch van Alphen, prima soloactie van Jan de Lange, afgerond met een fantastisch schot van plus minus 22,5 meter (tot grote vreugde van zijn moeder) de bal in de bovenhoek joeg. 8 - 4. Vier doelpunten van Alphen en geen gelukjes is tegen een tegenstander met nog 0 doelpunten tegen niet slecht. Eindstand 8 - 4 .

Conclusie: Alphen heeft er keihard voor geknokt.
Tegenstander was duidelijk een maatje te groot.
Werkelijk een uitstekende scheidsrechter.
Een pluim voor de grensrechter van Alphen Peter Saunier. Prima gedaan.
Opvallend weinig Alphen supporters.
Man van de wedstrijd JAN DE LANGE.

Volgende week naar Teylingen, een taaie tegenstander.
Hopelijk komen er meer supporters.
VEEL SUCCES

PD

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >