Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman was bij:

11 februari 2018
Alphen tegen TAC 90

Het begon al gelijk weer goed, een prima bespeelbaar veld, maar toch weer afgekeurd. Een groot voordeel voor de tegenpartij die altijd op kunstgras speelt. Voor de supporters is het ook geen pretje om in deze bittere kou te staan kleumen in plaats van op de tribune te zitten. Wat het team betreft is de keus niet erg groot meer voor de trainers, door spelers die het gewoon af laten weten. Dan maar spelen met de jongens die zich nog voor 100% in willen zetten, maar het blijft voetbal dus je weet het maar nooit.

Alphen probeerde zoals altijd gelijk aanvallend te gaan spelen, maar dit lukte niet al te best, want TAC had hetzelfde idee. Het was zoals altijd even kijken van beide zijden in de eerste tien minuten, zoals gebruikelijk, wat er gebeurde op het veld. In de 11e minuut gebeurde wat al in veel wedstrijden aan de orde was, namelijk een vroeg tegendoelpunt, simpele voorzet Jeffrey Ramkisoen op zijn spits Rafik, die onhoudbaar voor Rick de Vries, de 0-1  scoorde. (wat lijkt voetbal toch eenvoudig).

Dit was een moment dat TAC naar een nog hogere versnelling ging, vooral de linksbuiten was nauwelijks te houden. Op het middenveld liepen Jan de Lange en Omed Latifi zich een ongeluk, maar kwamen net iedere keer een stapje te kort. In de 26e minuut een pass op de razendsnelle Ilhan Senturk, die vrij voor Rick de Vries kwam, maar Rick was ook razendsnel en pakte zo als we gewend zijn met uitstekend keeperswerk de bal. Vier minuten later viel eigenlijk al het doek voor Alphen, weer was het Senturk, die nu de bal keihard en zuiver in de bovenhoek krulde: 0-2 . Dit was ook de ruststand, dit alles onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter R.C.A. Waleveld.

Alphen begon gelijk fel aan de 2e helft, maar de tegenstander was een klasse beter, dus bleef het voor Alphen alleen maar bij verdedigen en hopen op een uitval. Maar die kwam van TAC, in de 52e minuut een pass van  Rafik op Jeffrey en het was 0-3, maar wel met een buitenspel luchtje. Alphen gaf zich nog  steeds niet over en kreeg nog kansen met een schot van Milad Mansoor en een prima kans voor Mounir El Bouny. maar helaas weer geen doelpunt. De frustratie in de ploeg was veelzeggend. In de 64e minuut was het gebeurd met Alphen, de spits nam de bal ineens op zijn pantoffel, en knalde bal onhoudbaar voor Rick in het doel. 0-4 .
Het leek weer een totale offday te worden voor Alphen, maar dat overkomt iedere club wel eens. Na een pass van Barraki op Milad, die de bal op zijn stropdas legde, was het bijna raak. Maar daarna was de energie op bij Alphen,. In de 70e minuut was het Randall, die (te) gemakkelijk de 0-5 scoorde. Het werd nog erger voor Alphen, de 0 - 6 werd gescoord door Rafik in een leeg doel, de totale ontreddering was van de gezichten van de Alphen spelers af te lezen.

Toch nog een enorme kans voor Yassine Barraki, die vrij kwam voor de keeper maar toch weer helaas faalde. Dat de 0 - 7 nog viel verbaasde niemand meer. Een smet op de wedstrijd was het terechte staken van scheidsrechter Waleveld 2 minuten voor tijd wegens bedreiging door een TAC speler. (en dat met een 0 - 7  voorsprong!!). En daar zijn nog consequenties aan verbonden. Maar dat is aan de KNVB. 

CONCLUSIES :
kansloze wedstrijd voor Alphen
Komen gewoon kwaliteit te kort
Trainers worden in de steek gelaten door een paar spelers
Inzet is nog steeds prima
Toeschouwers plus minus 50 "veel zeggend"
Uitstekende scheidsrechter
Volgende week naar DOSR, een bekende tegenstander voor Alphen en niet de minste.
KOMT ALLEN DE PLOEG HEEFT NU ALLE STEUN NODIG
Succes

Piet Dijkman


 
www.avvalphen.nl
OP WOENSDAGAVOND 27 FEBRUARI A.S. ZAL ER VANAF 20.15 UUR EEN BLINDE BIERPROEVERIJ GEHOUDEN WORDEN IN DE KANTINE. ER WORDEN 4 MERKEN UIT… Meer >
 
De KNVB heeft vandaag de planning van de resterende wedstrijden van ons eerste team doorgegeven. Zie onderstaand: 24/2 … Meer >
 
www.avvalphen.nl
János Verbeij nieuwe trainer van Alphen JO13-3   Voor het nieuwe seizoen 2019-2020 zal János Verbeij trainer zijn van de… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Voetbalvereniging A.V.V. Alphen is een zondagvereniging hetgeen betekent dat de selectie en overige senioren wedstrijden op zondag… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven