Club nieuws AVV Alphen

Verslaggever Piet Dijkman was bij

DOSR 1 - Alphen 1

Voorwoord:
Mooi zonnig weer met weinig wind, dus een prima dag voor een mooie wedstrijd. Hopelijk  worden de punt(en) nu eens binnengehaald. Het is bij Alphen altijd afwachten welke spelers aanwezig zijn. De tegenstander van vandaag is thuis erg sterk, maar met in eigen geloof , inzet en veel enthousiasme moet het een keer lukken. Speel als een team en dwing het af op het middenveld.

Alphen begon erg enthousiast en na 30 seconden werd Dennis Boer goed vrij gespeeld, maar het lukte hem niet de laatste man uit te spelen. Een minuut was het wel raak, een prachtige kopbal van Yassine Barraki, tegendraads ingekopt, na een voorzet van Marwan Fennich was het de luid bejubelde 0-1. Dit gaf de meegekomen supporters van Alphen metee een heel goed gevoel. Want Alphen stoomde gelijk door met de ene na de andere goede aanval, maar helaas bleef het 2e doelpunt uit. Passes van Dennis Boer, Jan de Lange en Yassine Barraki, die met veel inzet op het middenveld speelden, kwamen net niet aan.

Maar het collectief was er en dat vonden de Alphen supporters prachtig. DOSR presteerde erg matig op dat moment en speelde vooral de hoge bal op hun lange voorhoedespelers (plus minus 1.90m ), maar Alphen gaf geen krimp. In de 42e minuut bij een corner vanaf links, een goede kans voor Reno van Heiningen, maar zijn schot werd uitstekend gepakt door Rick de Vries. Vlak voor de rust viel toch nog de gelijkmaker, bij een corner over links was het Reno van Heiningen die over het hoofd werd gezien door de achterhoede van Alphen. Met de bal in een keer op zijn slof, vloog de bal onhoudbaar voor Rick, hoog in de touwen. 1 - 1 .  Dit was ook de ruststand..

Het spel was zo goed van Alphen dat de supporters een goede tweede helft verwachtten. De 2e helft begon gelijk weer met een overwicht van Alphen. Met in de 52e minuut een solo van Jan de Lange, die de bal net niet goed voor zijn linkerbeen kon krijgen en net naast schoot. Na ongeveer 15 minuten nam DOSR het heft in handen met gevaarlijke uitvallen, met een kopbal van Bram Reijnders, en gelijk daar na een kopbal van Julian Dobbe, maar Rick stond weer ouderwets dus prima te keepen. Na dit offensiefje van DOSR kwam de wedstrijd weer in evenwicht. In de 64e minuut een wissel van Alphen, Ali Sina Mohaghegh voor Mounier el Bouny, die overigens prima speelde. Na nog wat kansjes voor Ali Sina en Barraki, was de koek een beetje op.

Het laatste kwartier ging in. Het kon nog alle kanten op. Nadat Ali Sina een doodschop kreeg van een verdediger en de scheidsrechter marchandeerde door slechts geel te geven, was het DOSR dat in blessuretijd een penalty kreeg. Na een voorzet over links van heel dichtbij, kwam de bal tegen de hand van Mitchel Wallaart aan. (het ontwijken van de bal was onmogelijk) en hiermee verlengde de scheidsrechter zijn one-manshow en beoordeelde dit als handsbal. (bedankt scheids). Dus een pingel. 2 - 1 .
Met nog 2 prima kansen voor Ali Sina en Aatif El Bouny, was het helaas gebeurd en werd de eindstand 2 - 1.

CONCLUSIE:
Toeschouwers plus minus 200.
Absoluut onverdiend verloren.
Alphen heeft zich weer te kort gedaan.
Heel de wedstrijd met volle inzet gespeeld met goed voetbal.
De supporters ondanks nederlaag toch genoten.
Voor dit niveau een zeer zwakke scheidsrechter.
Volgende week inhaalwedstrijd tegen Foreholte.
Dit is een degradatiekraker

KOM UW CLUB STEUNEN.

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >