Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman was er weer bij!

RK DEO tegen AVV Alphen in Nootdorp

Voorbeschouwing:
Zoals altijd eerst de weersverwachting door de Alphense weerman, meestal met een goede waarneming. Voor de plus minus 150 supporters, veruit de meeste van RKDEO, met een schitterende dag voor een mooie wedstrijd. Voor Alphen nog de een na laatste kans om nog wat punten bij elkaar te schrapen. Dit kan alleen met goed samenspel, inzet en lef, en vooral als een team.

De aftrap precies op tijd, de supporters waren er klaar voor en RKDEO stelde niet teleur. Gelijk met grote druk naar voren, in de 7e minuut een mooi schot van  Rob van Hagen, maar Rick de Vries pakte de bal weer moeiteloos. 2 Minuten later een strak schot of (voorzet?), maar Rick tikte de bal stijlvol weg. Het eerste kwartier kwam Alphen goed door, ondanks het gemis van Mounier El Bouny (blessure) Marwan Fennich ?, Aatif El Bouny en Yassine Barraki ?. (drie  afwezigen met grote vraagtekens)  was Alphen echt niet de mindere.

Tot aan de 30e minuut, na slecht verdedigen van de achterhoede van Alphen, en een vreemde move van Rick de Vries, die daarna de bal nog ternauwernood  nog corner kon trappen (niet meer doen Rick). Na 34 minuten de enige kans voor Alphen voor de rust, na een mooie pass op Jan de Lange , die zich over links goed vrij speelde en vrij voor de keeper zijn boogballetje net over en naast zag gaan. In de 39e minuut een enorme kans voor Twan Greeve, maar de bal vloog hoog over. Een doelpunt hing in de lucht, en kwam er dan ook, in de 42e minuut een uitglijder van Bram Egberts, Hayden Bergen profiteerde en liet zijn supporters juichen. 1 - 0. In de laatste minuut ging Jan de Lange nog op avontuur, maar kreeg totaal geen steun. Ruststand 1 - 0.

De tweede helft begon gelijk slecht met na 4 minuten alweer een doelpunt tegen. De gelukkige  was Hayden Bergen met een mooi doelpunt 2 -0 . De beer was los en Alphen werd aan alle kanten overlopen. in de 55e minuut kon de goed doorgelopen rechtsback Richard de Koning met zijn voorzet  de vrije man uitzoeken, het werd Thomas Prieto, die de bal in het lege doel schoof. 3 - 0 . Rick de Vries moest nog meerdere malen optreden, maar het was de ingevallen Ricky de Bruijn, 10 seconden in het veld en bij zijn eerste balcontact een prima doelpunt scoorde. 4 - 0 .

Alphen kreeg in de 60e minuut nog een goede kans voor Jan de Lange, maar zijn schot werd goed gestopt. In de 62e minuut een knal van Rob van Hagen, maar werd uitstekend gestopt door Rick. Daarna bij de 2e inzet , schitterend over de lat getikt. (applaus van publiek). Weer 3 doelpunten tegen in 17 minuten, dit zegt toch wel wat over de achterhoede en het hele elftal. En het werd nog erger, in de 73e minuut was het weer invaller Ricky de Bruijn, die zijn 2e doelpunt aantekende. Rick de Vries moest alle zeilen bijzetten om een monster nederlaag te voor komen. Het werd in de 84e minuut na een schitterende pass op Donny Paats nog 6 - 0 . Dit was ook de eindstand.

Volgende week laatste wedstrijd tegen Foreholte.
Misschien een overwinning ?

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >