Club nieuws AVV Alphen

HIJ WAS ER WEER BIJ: PIET DIJKMAN

07 oktober 2018
A.V.V. ALPHEN TEGEN RK DES

Alles was aanwezig vandaag voor een leuke voetbalwedstrijd, lekker weer en weinig wind en op ons eigen kunstgrasveld. De wedstrijd kon niet slechter beginnen. Al na 90 seconden floot de scheidsrechter voor een penalty tegen Alphen. (Hoe haal je het in je hoofd als verdediger , je tegenstander vasthouden in een volkomen ongevaarlijke situatie).  RKDES-er Indy van Koert profiteerde van dit 100% cadeautje . 0 - 1 .
Tot de 10e minuut gebeurde er eigenlijk niets, een beetje druk over rechts van Alphen, maar alles ging te onrustig. Maar Alphen probeerde zich te herpakken en dat lukte in de 19e minuut. Een pracht van een pass door het midden van Milad Mansoor op Jan de Lange, die vrij voor de keeper kwam  en via de handen van keeper Tommy Blokzijl deze kans goed afmaakte. 1 - 1 .

Wie dacht dat dit een beetje rust bij Alphen bracht kwam bedrogen uit. Het bleef te onrustig; in de 20e minuut bij balverlies op het middenveld, werd het Alphen bijna weer fataal. De bal over links breed gelegd op Lennart Kok, die rakelings naast schoot. Alphen probeerde onder de druk uit te komen en in de 28e minuut was het Daniel van Leeuwen, die vrij op de keeper afging, maar helaas recht tegen de keeper schoot. In de 30e minuut ging Jan de Lange op de solotour, maar het lukte weer net niet. Jammer!

Kort voor rust een aanval over links van RKDES, maar prima verdedigd door Louis Zwiers. En iets later nog een kansje voor Daniel, maar die kwam net te laat en nog geen minuut later kwam Yassine Yagoubi vrij over rechts en legde de bal breed op Mansour el Bernichi, maar zijn schot werd geblokt. In de laatste minuut van RKDES, genomen door Elias El Hadji. Met veel moeite gestopt door Rick. Het bleef bij 1 -1 . Alphen had geluk dat scheidsrechter Rodenburg voor rust floot, terwijl RK DES in een kansrijke aanval was, terwijl er op dat moment nog 27 seconden te spelen waren.

Na de rust paniek bij RKDES, voorzet van Matz Pont op Daniel van Leeuwen en diens kopbal had beter gekund. Ver naast. RKDES bleef toch de betere ploeg, Alphen kwam weer goed weg bij gestuntel in de laatste linie van Alphen. Schot kwam op de kruising. Weer mazzel voor Alphen. Nadat Mano van Veen weer net naast had geschoten, was het in de 62e minuut - wat tegen de verhouding in -  een fantastische pass van Yassine Yagoubi op Jan de Lange, die alleen op de keeper afging, uitstekend keek en de bal prima in de linker hoek schoof. 2 - 1 .

Twee minuten later weer een pass van Alphen over links met een voorzet vlak langs het doel, maar helaas door niemand aangeraakt. Alphen bleef aanvallen en het zag er beter uit en weer was het Matz Pont , die de bal van links, prima laag voorzette, maar  Yassine Yagoubi maaide  in een mooie positie vol over de bal!  Een doelpunt had veel rust gegeven. Inde laatste 15 minuten was het alles RKDES wat de klok sloeg en Alphen volledig terugdrong. Eerst was het Maarten van Putten die vrij op Rick afging, maar het was Rick, die goed uitkwam en een doelpunt voorkwam. Een paar tellen later was het Frank Brugman, die vrij voor het doel kwam en het was 100% geluk, dat hij naast schoot. Helaas moest aanvoerder Dennis Boer met een enkelblessure het veld verlaten en werd hij vervangen door Patrick Ruiter.

Alphen had niets meer  in te brengen, maar leek toch de winst te gaan pakken. Met nog 4 minuten te spelen een vrije trap voor RKDES, aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied, genomen door Bryan van Weerdenburg, die de bal hard en mooi langs de muur  in de rechter hoek liet draaien. 2 - 2 . En of het nog al niet erg genoeg was een minuut later bij een snelle uitval over rechts, was er geen verdediger van Alphen meer te bekennen en Frank Brugman profiteerde gemakkelijk, nadat Rick in eerste instantie nog ingreep: 2 - 3 .

CONCLUSIE:
- weer een enorme teleurstelling
- te weinig toeschouwers
- dit kan je geen pech meer noemen
- gelijk spel was verdiend geweest
- conditioneel niet voldoende?

Volgende week naar Bernardus.
Veel succes

Piet Dijkman (07-10-2018)


 
www.avvalphen.nl
In de zomerstop lekker doortrainen voor slechts 50 euro per persoon. i Vier avonden van minimaal een uur tot maximaal 75 minuten… Meer >
 
Zoals eerder gemeld is het met Henny van der Ende na zijn rugoperatie een tijdlang niet goed gegaan. Het heeft er zelfs toe geleid dat… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Nu de officiĆ«le overschrijvingstermijn bij de KNVB afgesloten is per 15 juni jl. kunnen we de balans opmaken voor wat betreft de… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Alphen 3 is vandaag op overtuigende wijze kampioen geworden in hun afdeling. Met liefst 55 punten uit 24 wedstrijden liet het de hele… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven