Club nieuws AVV Alphen

PIET DIJKMAN WAS ER ALWEER BIJ

Prettig weer om te voetballen en een compleet team is ook weer eens wat anders. De ca.250 supporters hadden het prima naar hun zin en stonden lekker in het zonnetje. De wedstrijd begon netjes op tijd en zoals verwacht ging Alphen als een windhoos naar voren, met na 10 seconden al de eerste corner voor Alphen. Helaas leverde dit niks op. In de 7e minuut een snelle aanval van Alphen over links via Milad Mansoor met een goede pass op Daniel en het was weer net niet.
In de 13e minuut een pass van Yassine Yagoubi op Jan de Lange, die zich prima vrij speelde, maar veel te slap in schoot. Maar ook Bernardus liet ook iets van zich horen. Bij een vrije trap op 18 meter ging de bal ver naast. Op het middenveld liep het ook niet helemaal gesmeerd bij Alphen. Waarom niet een beetje rustiger spelen?
Bij een uitval van Alphen weer een schot van Daniel van Leeuwen en dat was bepaald niet slecht  maar wel net naast. Bernardus ging wel een paar keer over de schreef, met een grove overtreding op Yassine Yagoubi, waarna naar een corner de bal voor langs ging en Daniel vergat zijn voet uit te steken. Zo kabbelde de wedstrijd door,  met nog steeds een brilstand.

In de 25e minuut kwam er een dramatisch moment voor Alphen. Een doorgebroken speler van Bernardus werd licht aan zijn shirt vastgehouden,  de kinderachtige scheidsrechter  Ben van der Spoel, volgde stipt de regels van de KNVB op en stuurde de speler van Alphen van het veldmet een rode kaart.
De vrije trap werd snel genomen en de bal kwam bij Joeri Goudkuil, die vrij voor Rick de Vries hem verschalkte met een prachtig lobje en onhoudbaar voor Rick de 1 - 0 scoorde. Alphen  vroeg met 10 man en een 1 - 0  achterstand. Op dat moment was ook de organisatie weer even weg. Maar Alphen herstelde zich snel met een bal door het midden, waar Daniel goed op inliep, maat het net niet kon afmaken.

In de 35e minuut een razendsnelle aanval door het midden van Bernardus, en net voor langs geschoten door Jeffrey van der Heiden. Mazzel voor Alphen. Het evenwicht op het middenveld was weer hersteld, maar in de 37e minuut een vrije trap voor Bernardus. Alphen stond weer te slapen en naar elkaar te kijken en dan kan je er op wachten wat er gebeurt, Joeri Goudkuil werd vrij voor keeper Rick de Vries gezet, waarna hij Rick rustig omspeelde en de bal rustig in het lege doel
deponeerde. 2 - 0 . Uitzinnige vreugde bij het Bernardus publiek. Met nog een laatste kans voor Daniel, maar te slap geschoten, ving de rust aan. Ruststand     2 - 0 .

Dat er iets moest gebeuren was duidelijk. Alphen startte gelijk met 2 wissels. Voor Yassine Yagoubi en Milad Mansoor, kwamen Patrick Ruiter en Aron Benoit in het veld en dat leverde gelijk meer snelheid op op de vleugels. Een derde tegendoelpunt zou fataal zijn,  zeker met 10 man. Maar in de 54e minuut kwam Mohammed Yagoubi(ex-Alphen) helemaal vrij voor Rick de Vries, maar die stopte het schot deskundig (prima Rick). Alphen gaf zich nog lang niet gewonnen en in de 60e minuut een prachtige actie van Jan de Lange, die zijn ziedende schot toch nog gestopt zag worden door keeper Luuk Enter. En zo golfde het spel op en neer. Bernardus bleef gevaarlijk en dat is logisch met een man meer. Maar het was Rick die weer zijn mannetje stond, zoals we gewend zijn van hem. In de 65e minuut nog een wissel van Alphen. Mike Boer kwam er in voor Louis Zwiers (dijbeenblessure) en dat gaf toch wat rust met deze routinier.

Met nog maar 12 minuten te spelen, begon het toch wel erg moeilijk te worden voor Alphen en werd aan beide zijden boerenkoolvoetbal gespeeld. Maar het was Mansour el Bernichi , die een gave voorzet gaf op Daniel van Leeuwen en die wist er wel raad mee. 2 - 1. Vanaf nu  was er nog van alles mogelijk. En zie daar, in de 80e minuut een zelfde voorzet op Daniel van Leeuwen en het was 2 - 2 . Nu was het veel opgekomen Alphen publiek dolgelukkig. En de inzet was weer terug bij Alphen. Het kon nog. Inde 89e minuut was Patrick Ruiter net even te egoistisch en kwam Alphen daarna nog goed weg na een kopbal op de lat.  Einduitslag meer dan verdiend 2 - 2 .