Club nieuws AVV Alphen

VAN ONZ VERSLAGGEVER PIET DIJKMAN

SPORTING LEIDEN - A.V.V. ALPHEN 18 NOVEMBER 2019

Koud weer, maar prima voetbalweer, hopen dat vandaag het team met 150% er tegen aan gaat. Gezien de stand en het aantal wedstrijden moet er absoluut gewonnen worden. Alles wat minder is , is niet goed voor de stand.

Sporting Leiden en Alphen startten beiden direct op de aanval, maar Alphen kreeg de gelijk de eerste kans. Een mooie pass van Jan de Lange op Yassine Yagoubi over links, goed breed gelegd op Matz Pont, vrij voor de keeper en toch geen doelpunt. De opening van Alphen was in ieder geval goed. Druk van beide zijden op het middenveld en veel inzet. In de 22e minuut een grote kans voor Sporting, maar net aan gemist. Na de corner van Sporting werd de bal prima afgepakt door Yassine Yagoubi en maakte hij een sprint van zeker 30 meter en kwam van links vrij voor de keeper. Waarna hij de balkeurig inschoot. 0 - 1 . Grote vreugde van de  supporters die met de bus meegekomen waren.

Twee minuten later weer een mooie kans voor Yagoubi, maar de bal werd net geblokt. Van af dit moment kwam Sporting beter in de wedstrijd en Alphen verloor een beetje de druk op het middenveld. In de 28e minuut werd een afvallige bal prima gelijk geschoten op het doel van Alphen, maar Rick de Vries pakte de bal gemakkelijk. Een paar tellen later was het Gokhan Yazici, die zich door de verdediging van Alphen wurmde en vrij voor de keeper kwam, maar het was Rick de Vries die super rustig bleef en de bal vakkundig pakte. Sporting bleef komen. Maar Alex Jansen leidde de verdediging prima. In de 42e minuut nog een vrije trap voor Sporting Leiden, maar Rick ranselde het schot uit zijn doel. Hiermee brak de rust aan. Ruststand 0 - 1 .

Het gaf een goed gevoel de voorsprong en de supporters dachten meer aan 2 - 0 , dan aan de gelijkmaker, maar dat hadden ze allemaal slecht gezien. In de 48e minuut, zomaar uit het niets, lag de bal ineens achter Rick. 1 - 1 . Een slechter begin kan je niet hebben. Maar het werd nog erger. 3 minuten later in de 51e minuut een bal over rechts en de spits kon gewoon doorlopen en de bal helemaal vrij in het doel schieten. 2 - 1 . Ongelooflijk in 6 minuten tijd van een 1 - 0 voorsprong. naar een 2 - 1 achterstand en dit is niet de eerste keer. En het werd nog erger. In de 53e minuut veroorzaakte Jan de Lange een penalty. Dit was de doodssteek voor Alphen. 3 - 1 .

In de 60e minuut een totaal verkeerde trap van Rick de Vries door de breedte, die de middenvelder Tolga Karpuz, helemaal vrij kon opvangen en voor een bijna leeg doel, toch nog naast schoot. Sporting had op dat moment het totale overwicht en alles wat fout kon gaan bij Alphen, ging ook fout. Ze waren totaal de kluts kwijt. Rob de Lange paste 2 wissels toe. Gianny Leonicia en Milad Mansoor, kwamen er in voor Matz Pont en Mansour el Bernichi.

In de 83e minuut een klein foutje in de verdediging van Alphen, en Mo Abassi kon simpel scoren. 4 - 1 . In de 89e minuut werd Milad Mansoor vrij voor de keeper gezet, maar dat was niet aan hem besteed, hoe moet je ze dan hebben?
Dat het bij 4 - 1 bleef was nog een geluk voor Alphen, want het had nog veel erger gekund. Eindstand 4 - 1 .

CONCLUSIE:
- Alphen heeft een prima eerste helft gespeeld
- De 1 - 0 voorsprong was meer als verdiend.
- De stemming bij de supporters zat er goed in.
- De 2e helft onvoorstelbaar slecht gespeeld van Alphen

TOTALE CONCLUSIE: TWEE TOTAAL VERSCHILLENDE HELFTEN, HOE KAN DIT TOCH?

Volgende week thuis tegen Warmunda.
Veel succes!
Piet Dijkman

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >