Club nieuws AVV Alphen

Joop Lankhaar nieuwe trainer JO19-1 en ondersteuning Jeugdcoördinator

01 april 2019
www.avvalphen.nl

 

Het Bestuur is er in geslaagd om met Joop Lankhaar een nieuwe trainer aan te stellen voor Alphen JO19-1. De huidige jeugdcoördinator van Alphia kwam in beeld toen bekend werd dat Lankhaar zou vertrekken bij onze buren. Het trainerschap bij Alphen JO19-1 zal niet de enige taak zijn binnen de jeugdafdeling van de AVV Alphen. Joop Lankhaar zal ondersteuning geven aan Jeugdcoördinator Rien van Elk in het technische gedeelte en gaat in het verlengde van het trainerschap bij JO19-1 deze jeugdspelers ook begeleiden richting de senioren. Ook zal Joop worden ingezet bij interne trainerscursussen binnen de AVV Alphen.

 

Met Joop Lankhaar hebben we veel ervaring in huis gehaald. Maar ook zijn kijk op voetbal en de ambitie om de AVV Alphen te willen helpen een volgende stap te laten maken zorgen ervoor dat we onze doelstellingen kunnen nastreven. Eén keer speelde Joop Lankhaar in het Nederlandse elftal en maakte als verdediger, naast Ronald Koeman, op 16 december 1987 zijn debuut in en tegen Griekenland (0-3 winst) in de EK-kwalificatiewedstrijd op Rhodos.

 

Joop Lankhaar (52) is een geboren Alphenaar en heeft een rijke voetbalcarrière achter zich waardoor hij een uithangbord van de jeugdopleiding kan zijn en met name de aantrekkingskracht voor nieuwe leden. Als voetballer begon Joop Lankhaar op jonge leeftijd zijn loopbaan bij de AVV Alphen waar hij diverse jeugdselectie heeft doorlopen. In de C-junioren vertrok Joop naar ARC om daar zijn talent te tonen. Ook daar viel hij op en op jonge leeftijd kwam hij al in ARC 1 terecht. FC Den Haag plukte hem daarna weg bij ARC. Na enkele jaren ging Joop Lankhaar naar België en speelde van 1988 tot 1993 voor Racing Mechelen om daarna twee seizoenen, tot 1995, bij Lierse SK te blijven waarna hij zijn loopbaan afsloot bij Dordrecht'90. In 1999 werd hij vanwege knieproblemen afgekeurd en zette hij een punt achter zijn mooie loopbaan. Intussen woonde Lankhaar alweer in zijn geliefde Alphen aan den Rijn.

 

Joop Lankhaar bleef in dienst van Dordrecht'90 en ging aan de slag als jeugdtrainer wat hij 10 jaar heeft gedaan. In die tijd heeft hij het trainersdiploma TC2 behaald. In 2005 fungeerde Joop zelfs kort als interim hoofdtrainer van Dordrecht’90. Vanaf het seizoen 2006-2007 werd Lankhaar twee jaar hoofdtrainer van Bodegraven en vanaf 2011-2012 was hij hoofdtrainer en jeugdcoördinator van DoCoS in Leiden. Dit heeft hij gedaan tot 2015. Toen Alphia hem in 2017 vroeg om assistent-trainer bij het eerste te worden ging Joop daar aan de slag om er in het huidige seizoen als Jeugdcoördinator de lijnen uit te zetten.

Joop Lankhaar is getrouwd en heeft twee dochters van 18 en 22 jaar en is op dit moment werkzaam bij Dana SAC Benelux BV als magazijnmedewerker.

 

Wij wensen Joop Lankhaar heel veel plezier in zijn nieuwe functies binnen de AVV Alphen en hopen op een prettige samenwerking. De cirkel lijkt rond?