Club nieuws AVV Alphen

ALPHEN TEGEN WVC DOOR DE BRIL VAN AAD GROENEWOUD

12 mei 2019

Op Moederdag was WVC de tegenstander waartegen AVV Alphen moest aantreden. En dat ook nog met een enigszins gehavend team, want Jan de Lange en Louis Zwiers waren geblesseerd en Alex Jansen kampt met ernstige rugproblemen, maar wel speelklaar. WVC had de voorgaande 5 wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en was bij voorbaat de favoriet. Maar Alphen heeft in de reguliere competitie hen ook verslagen (1-0),  dus wie weet!?

Het begin was gelijkopgaand met een iets  beter WVC,  maar echte grote kansen waren er niet omdat de verdediging van Alphen uitstekend stond. Echter, in de 14e minuut hield Alex Jansen onreglementair volgens scheidsrechter Van Slooten een tegenstander binnen de 16 meter af en had Roy Weenink van WVC geen moeite dit buitenkansje te verzilveren: 0-1.

 In het verleden liet Alphen dan de kop hangen, maar nu stroopte de ploeg denkbeeldig de mouwen nog eens op en dat resulteerde twee minuten laterin een vrije trap op 20 meter van het doel van keeper  Van der Meer. Yassine Yagoubi – die een goede wedstrijd speelde – krulde de bal echter langs de muur tegen de paal. De rebound werd door Daniël net naast gekopt. Maar Yassine nam  wraak: hij soleerde in de 20e minuut langs drie tegenstanders en schoot met links  onhoudbaar prachtig binnen met een geweldige curve. 1-1 !!

Drie minuten later kreeg Daniël van Leeuwen op aangeven van Steven van Klaveren een bijna niet te missen kans, maar hij wachtte iets te lang en schoot in het zijnet. De aanvalsgolven van Alphen bleven echter doorgaan. Na een half uur redde Van der Meer nog prima op een schot van Mansour El Bernichi, maar een minuut later speelde deze stilist  zich op de rand van de 16 mooi vrij en via de rug van een tegenstander caramboleerde zijn schot in het doel: 2-1. Alphen bleef doorgaan en kreeg in de persoon van Aron Benoit nog twee kansen, maar beide werden door hem niet benut.  WVC probeerde in de laatste fase er onderuit te voetballen en dat lukte bijna. Steven van Klaveren onderbrak een gevaarlijke aanval (geel) en Alex Jansen moest op de lijn redding brengen in de 44e minuut nadat Rick de Vries gepasseerd leek te worden. Rust 2-1.


De prachtige eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede. Beide ploegen speelden aanmerkelijk minder en dat resulteerde wel in kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk geen doelpunten. Omdat de stand gelijk bleef, bleef het tot het einde spannend. Bryn Bogaard redde in de 54e minuut op de lijn en in de 90e minuut kroop Alphen opnieuw door het oog van de naald toen Daniel van Leeuwen de bal ternauwernood over het eigen doel kopte. Hij had overigens kort daarvoor de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar na prima aangeven van Yassine kreeg hij alleen voor de keeper de bal niet goed onder controle en verprutste zo de kans. Dezelfde keeper had met rood moeten vertrekken toen hij met twee benen gestrekt vooruit Dennis Boer torpedeerde binnen het strafschopgebied, maar de verder goed leidende scheidsrechter gaf na de wedstrijd aan, dit niet als zodanig beoordeeld te kunnen hebben.

Bij Alphen kreeg behalve Steven ook neef Mike Boer een gele kaart en vielen Ferry van Leeuwen (voortaan op tijd komen) voor Aron Benoit en Bas de Gans voor Dennis Boer (kramp) in.

Een uitstekende eerste helft was de basis voor een uiteindelijk zwaar bevochten, maar verdiende overwinning. Zeker ook, omdat er met veel passie en inzet werd gespeeld.


Komende zondag in Rotterdam wacht Steeds Hooger. Geen makkie, maar drie punten moet mogelijk zijn (zie onderstaande stand).
 

Man van de wedstrijd: Dat zijn er twee: Alex Jansen, die de verdediging soeverein leidde en Mansour el Bernichi, die op het middenveld de touwtjes strak in handen had en de winnende treffer produceerde.
Maar de overwinning was een absolute teamprestatie!

Na de wedstrijden van vandaag is de stand:

  1. WVC                                     6 - 15  + 25
  2. Stolwijk                                6 - 15  + 17
  3. Haastrecht                            6 - 10  +  9
  4. AVV Alphen                           6  - 10 + 7
  5. SV Erasmus                          6 -   7   ± 0
  6. Steeds Hooger                      6  -  6   - 4
  7. HMC                                     6  -  6  - 2
  8. SV Houtwijk                          6  -  1  - 28

WVC en Stolwijk zijn zeker van handhaving in de derde klasse. Alphen kan bij winst nog derde worden. Haastrecht speelt nog tegen Stolwijk en de derde plaats geeft een betere uitgangspositie voor de nacompetitie.


 
www.avvalphen.nl
A.V.V. Alphen gesponsord met meer uitstraling Om onze mooie vereniging meer uitstraling te geven, zijn we in overleg gegaan hoe we… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Voor volgend seizoen zijn we wederom tot een akkoord gekomen met Patrick Verweij, nu als trainer van Alphen JO16-1. Dit… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 heeft Rick van Randeraat zich weer bereid gevonden om de talenten van Alphen JO15-1 te gaan… Meer >
 
Wij zijn zeer blij dat assistent trainer Marco Parinussa vandaag heeft aangegeven zijn contract met een jaar te willen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven