Club nieuws AVV Alphen

Eric Kooijman nieuwe trainer JO19-2

21 augustus 2019
www.avvalphen.nl

Mijn naam is Eric Kooijman en ik ben nu bijna 25 trainer. In mijn voetbal "carrière" heb ik voornamelijk onder de lat gestaan. Hoewel ik een straatvoetballer ben en een redelijk balletje kon raken ging mijn voorkeur uit naar het keeperswerk. In die tijd was het heel normaal om niet uit de 5 meter te komen maar dat was niet aan mij besteed. Meestal was ik in de buurt van de laatste man. Als extra aanspeelpunt kon dat een voordeel zijn.

 

Jaren later toen mijn oudste zoon ging voetballen wilde hij ook graag keeper zijn. Blijkbaar is dat een genetische afwijking. Ik woonde toen al in Hazerswoude-Rijndijk dus ging hij daar voetballen. De keeper trainer daar was behoorlijk goed maar hij deed wel alle keepers. Van klein naar groot. Hij kwam handen en voeten te kort. Ik heb toen aangeboden om te helpen.
Dit aanbod nam hij graag aan, zo ben ik in het trainersvak gerold. Ik vond namelijk dat het beter kon. Daar opvolgend ben ik cursussen gaan volgen voor keeperstrainer. Bij Frans Hoek ging ik heel anders tegen keepen en de trainingen aankijken en heb nog wat cursussen gedaan om volledige teams te kunnen trainen. Wat een aanvulling was op de keeperstraining. Later werd ik gevraagd om een pupillen team te trainen omdat ze een trainer te kort kwamen en ik toch de benodigde papieren had. Ik heb dit gedaan en het beviel me eigenlijk wel heel goed. Zodoende ben ik nu ruim 2 decennia verder en nog steeds met veel liefde en plezier bezig met het opleiden van jonge voetballer. Ik heb net een tussen jaar achter de rug waarin ik twijfelde of ik nog door zou gaan als trainer. Tot Jeugdcoördinator Rien van Elk mij benaderde, na een plezierig gesprek heb ik de knoop door gehakt. Vooral omdat ik een klik voelde tussen mij en de staf.

 

Kort nog iets over mezelf
Ik ben dus Eric Kooijman en 51 jaar oud, of jong.. (Dat hangt een beetje van de tijd van de dag af.) Ik ben geboren in Leiden en heb bij diverse clubs m'n trucje gedaan. DoCoS en UVS bijvoorbeeld. Op latere leeftijd ben ik nog even actief geweest bij Bernardus maar de oude knieblessure weerhield mij van het voetbal zoals ik het het liefst speel. Ik kan namelijk slecht tegen mijn verlies. Dan is een gezelschapsteam niet de beste keuze. Verliezen hoort erbij maar niet iedere week en niet al een biertje en een sigaret als warming-up... Grrrrr.

 

Ik ben tijdens mijn stage op de MTS kennis gemaakt met liften en de techniek die er achter zit en ben van dat vak gaan houden en blijven hangen. Op dit moment ben ik een vrij inzetbaar liftmonteur oftewel een zzp er.

 

Ik zie jullie na mijn vakantie, die een beetje ongelukkig valt maar ik wist toen ik boekte niet dat Rien van Elk mij zou bellen en dat ik weer trainer zou worden.

 

Ik zie jullie op dinsdag 3 september.

Eric Kooijman.


 
www.avvalphen.nl
Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 hebben we met Pascal Mulder wederom overeenstemming bereikt als trainer van Alphen JO17-1. Met… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Speelster Roxanne Verkerk (JO13-2) is door de KNVB uitgenodigd voor een selectieactiviteit voor meiden O12 op woensdag 15 januari.… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Ook het nieuwe seizoen 2020-2021 zal Dennis van Jaarsveld als trainer verbonden zijn aan Alphen JO13-2. Wij denken dat we met Dennis… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Boksclinic JO9-1 en JO9-2

06 januari 2020
Om klaar te zijn voor het vervolg van het seizoen hebben de JO9-1 en JO9-2 zaterdag een (thai)boksclinic bij Alphen Sports… Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven