Club nieuws AVV Alphen

PIET DIJKMAN ZAG DE EERSTE NEDERLAAG VAN DIT SEIZOEN

08 september 2019
NICOLAAS BOYS TEGEN ALPHEN:

Een bekerwedstrijd die eigenlijk wel belangrijk was om de cupstrijd te vervolgen. Het weer was er wel naar. Lekker zonnig en een graad of 20. Het was wel hoopgevend, dat van de minimaal 100 supporters er 50 waren uit Alphen. Je zou zeggen dat is toch wel een grote hulp voor de spelers van Alphen. Maar helaas dat was weer zo'n wedstrijd, waar weinig dingen goed liepen. Het was al heel snel dat de 1-0 viel voor Nicolaas Boys. Bij een door de Alphen defensie niet goed ingegrepen voorzet, dwarrelde de bal zo maar in het doel. 1-0.

Je zou denken dat Alphen nu wel wakker was geschud, en weer hun oude spelletje als verleden week gingen spelen, maar dat lukte eventjes niet. Nicolaas Boys ging vrolijk verder met aanvallen en Alphen kwam goed weg toen een door de scheidsrechter gegeven penalty, afgevlagd werd door Teun van Rijn. De overtreding was toch echt buiten het strafschopgebied. Uitstekend gedaan Teun. Het tempo bleef ontzettend laag liggen. Dit moest zeker veranderd worden in de 2e helft. In de laatste minuut van de eerste helft nog een vrije trap van Alphen, genomen door Jan de Lange, maar net over. Ruststand 1 - 0.

Alphen probeerde gelijk het initiatief te nemen en was er eigenlijk nog niets aan de hand met de 1 - 0 achterstand. Maar het overspelen naar elkaar wilde maar niet lukken en dan ga je absoluut de boot in. Bij een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot, viel de bal tussen paal en keeper Richard Hoek en de stand was 2 - 0 . Gelukkig was het spel niet erg hard en niet gemeen. Alphen kwam toch nog terug in de 65e minuut, een bal via Jan de Lange op Ferry van Leeuwen, die rustig afrondde 2- 1 . Er was nog hoop, en het Alphense publiek liet van zich horen. Maar in plaats dat de gelijkmaker ging vallen, liep de hele achterhoede te slapen en kon de bal zo in het lege doel geschoten worden. 3 - 1. Nog geen 3 tellen later was het weer Alphen dat goed weg kwam. En het was de midvelder, die in uitstekende positie de bal net naast schoot.

Alphen bleef maar doorgaan met hun zwakke spel. Bij een schot van flinke afstand vloog de nummer 4 voor Nicolaas Boys er in. 4-1. Het was wel goed te zien dat Alphen niet de moed opgaf en bleef aandringen om nog een paar doelpunten te maken. Maar de ploeg zat in een complete off-day. Nicolaas hield het nog genadig met 4 doelpunten, maar Alphen kwam toch nog terug. Met een zuivere penalty, genomen door Jan de Lange. die hem loepzuiver in de rechterhoek schoot. 4 - 2.

Met nog een paar minuten te spelen vloog het hele elftal ,naar voren om toch nog te proberen een doelpunt te scoren. En dat lukte. Na een voorzet van rechts op Justin Verberg, kwam er een beauty van buitengewone orde, met buitenkant links geraakt en kiezelhard in de bovenhoek geschoten. 4 - 3. En een mooi moment voor Justin. Verder kwamen de Alphenaren niet en dat zou ook niet verdiend geweest zijn. Uitslag 4 -3 .

CONCLUSIES:
- voor de volgende wedstrijd zal het nog een hele puzzel worden voor trainer Rob de Lange en assistenten, maar niet onmogelijk.
- positief was het om te zien, dat ze zich niet bij de nederlaag neerlegden.
- dit zijn van die wedstrijden, niets aan te doen.

VOLGENDE WEEK ALLEMAAL MET NIEUW ELAN NAAR DE WEDSTRIJD EN DEZE MAAR GAUW VERGETEN.

VEEL SUCCES
Piet Dijkman


 
www.avvalphen.nl
Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 hebben we met Pascal Mulder wederom overeenstemming bereikt als trainer van Alphen JO17-1. Met… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Speelster Roxanne Verkerk (JO13-2) is door de KNVB uitgenodigd voor een selectieactiviteit voor meiden O12 op woensdag 15 januari.… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Ook het nieuwe seizoen 2020-2021 zal Dennis van Jaarsveld als trainer verbonden zijn aan Alphen JO13-2. Wij denken dat we met Dennis… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Boksclinic JO9-1 en JO9-2

06 januari 2020
Om klaar te zijn voor het vervolg van het seizoen hebben de JO9-1 en JO9-2 zaterdag een (thai)boksclinic bij Alphen Sports… Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven