Club nieuws AVV Alphen

Verslag van Piet Dijkman

15-09-2019

Prachtig weer, met een beetje wind, kam het nog beter. Na een prima oefenpot van Alphen tegen Bernardus, een afgetekende overwinning, zonder enige kans voor Bernardus. Maar vandaag gaat het ergens om, dus mannen, met volle inzet strijden en de bal aan elkaar gunnen , dan moet het lukken vandaag.

Vanaf het begin af was het al gelijk te zien dat Alphen oppermachtig was. Met al 3 grote kansen in de eerste 7 minuten. Er moet wel iets beter met de kansen om gegaan worden. In de 15e minuut een mooi schot van Marinov Ivaylo, maar net over. Alphen bleef maar doorgaan met aanvallen, maar de stand was nog steeds 0 - 0 . , maar daar kwam snel verandering in. Een mooie solo van Ferry van Leeuwen, die de bal keurig breed legde, en het was Jan de Lange die de bal gelijk op zijn pantoffel nam en de bal in de bovenhoek knalde 0 - 1 . Er was geen vuiltje aan de lucht, met in de 24e minuut weer een voorzet van ferry van Leeuwen op Yagoubi, die vogelvrij voor de keeper recht tegen hem aanschoot, hoe moet je ze dan krijgen.

Het werd wel een beetje eenzijdig, met 22 man op een helft voetballen en toch maar met de stand van 0 - 1 . Met veel combinaties in de voorhoede, Yagoubi- Jan de Lange , naast. Een paar minuten later een pass van Yagoubi op Steven van der Pijl. op een leeg doel naast. En dat duurde eigenlijk veel te lang. Maar in de 25e minuut viel toch het 2e doelpunt, toen Ferry vrij voor de keeper werd gezet. 0 - 2 .

Vanaf dat moment begon het beter te lopen en was het letterlijk prijs schieten op het doel van Pretoria. Ruststand 0 - 2 .

Rob de Lange zou zijn mannen wel iets toegevoegd hebben tijdens de rust. Want gelijk vanaf het eerste moment na de aftrap was het een bombardement op het doel van Pretoria en met succes. Even samenvatten , nadat Rick eerst nog een prima redding had gedaan, de enige in de wedstrijd, begon de doelmachine te draaien. Steven van der Pijl - Jan de Lange 0 - 3 .

De 0 - 4 door Yagoubi in de 60e minuut een penalty voor Alphen. Jan de Lange 0 - 5 .

63e minuut schot op de paal van Steven van der Pijl. Van het echte voetbal kwam echt niets meer. Het was alleen maar aanvallen, aanvallen en aanvallen. In de 69e minuut de 0 - 6,

0 - 7 en 0 - 8 van Ferry van Leeuwen. In de 78e minuut en de 82e en 83e minuut drie maal raak voor Steven van der Pijl. 0 - 11. En als toetje voor Steven ook nog het 12e doelpunt. De ingevallen Justin Verberg, liet ook nog van zich horen en scoorde 2 mooie treffers. Eindstand 0 - 14.

CONCLUSIE;

2e helft oppermachtig

dit Bulgaarse voetbal ligt Alphen wel

toch blijft het moeilijk voetballen tegen zo'n zwakke tegenstander, maar alles naar behoren gedaan.

Ga zo door met het scoren van doelpunten, want volgende week gaat het echt voor de punten thuis tegen Kethel Spaland vv. Hopend op een massale steun van de Alphen supporters.

Veel succes

Piet Dijkman

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >