Club nieuws AVV Alphen

DE REGEN HIELD PIET NIET TEGEN

06 oktober 2019
AVV ALPHEN - HOV/DJSCR  6-10-2019

Het lijkt wel of het zo moet zijn, slechter weer kan je toch niet bedenken, harde wind en striemende regen. Voor de spelers geen probleem, maar voor de supporters is een ander verhaal. Hopende op en goede wedstrijd van Alphen. Vandaag moeten de punten binnen gehaald worden, om de aansluiting met de bovenste 5 niet te verliezen. En dat is goed mogelijk omdat deze tegenstander in de beker al 3 - 0 klop heeft gehad van Alphen.

Vandaag startte Alphen iets anders dan wat wij gewend zijn. Zeer aanvallend. Met gelijk een mooie kans van Jan de Lange, maar helaas. In de 8e minuut een bekeken voorzet van Justin Verberg, met een prima schot van Mansour el Bernichi. Alphen ging goed door en gaf HOV geen kans om in hun spel te komen. Met in de 14e minuut een pass van Dennis Boer op Justin, die prima de back en de middenvelder achter zich liet, en de bal mooi breed legde op Ferry van Leeuwen, dit was een dot van een kans die er eigenlijk wel in mag gaan op 5 meter van de keeper. Maar ook prima gekeept. HOV was technisch eigenlijk iets beter, maar Alphen was iets sterker, dat werd gecompenseerd door de goede inzet vandaag. Met nog kansen voor Mike Hamilton en Brian Bor.  HOV probeerde zich uit alle macht onder de druk vandaan te spelen, maar dat lukte niet helemaal. In de 24e minuut weer een mooie bal door het midden op Ferry van Leeuwen, die iets te laat startte en een halve seconde te laat was.

Na 35 minuten werd het spelbeeld iets steviger, maar zonder over de scheef te gaan en was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, Nadat Bernichi zijn strakke schot net naast zag gaan, brak de rust aan. 0 - 0. En dat was op dat moment terecht.

Met een harde wind in de rug ging Alphen weer volop van start. Met in de 53e minuut een prachtige pass van Ferry van Leeuwen op Jan de Lange, maar de uitstekende keepende Mohamed El Zennane, stond zijn mannetje en voorkwam zo de 1 - 0 .
Het spelbeeld was nog steeds van beide zijden aardige kansen, maar HOV begon toch de winst te ruiken en ging vol op in de aanval.  Met succes in de 61e minuut. Bij een corner, laag genomen naar de rand van het strafschopgebied, na een overstapje van Souf Dohour kwam de bal bij Rachid el Khalifi, die het van 15 meter met een strak schot probeerde, waarna Jan de Lange de bal van richting veranderde en Rick kansloos was. 0 - 1 .

Dit is toch steeds dikke pech, maar niets aan te doen. Met nog 28 minuten te spelen moest Alphen toch wat gaan doen. Trainer Rob de Lange kwam gelijk met 2 invallers en dat was een goed besluit. Yassine Yagoubi en Patrick Ruiter vielen in voor Steven van der Pijl, die een lichte blessure aan zijn enkel had en Justin Verberg, die ook niet helemaal fit meer was. Vanaf dat moment ging Alphen alles of niets spelen en drukte HOV achteruit tot in de laatste linies. Met nog een kans gehad te hebben van Jaouad Morabit, die iedereen te snel af was en alleen op Rick afstormde, maar Rick stond gelukkig weer op de goede plaats. Met nog 18 minuten te spelen, zag het er niet goed uit en Alphen ging nog een hoger tempo spelen. Met in de 86e minuut een corner van Alphen. Ferry van Leeuwen schoot de bal hard en laag voor het doel en werd de bal nog ternauwernood door de keeper gepakt werd. Weer dikke pech.

Het einde van de speeltijd kwam in zicht en het moest nog gebeuren. In de 88e minuut een ziedend schot van rechts van Patrick  Ruiter, die de keeper uit het doel ranselde en 1 minuut was het El Bernichi, die net in het strafschopgebied een prima schot naar de rechter hoek gaf. Iedereen juichte al, maar met een fantastische reflex , tikte de keeper de bal nog naast de paal. Met in de allerlaatste seconde , in de 93e minuut, een vrije trap voor Alphen. En het was Brian Bor, die genadeloos hard uithaalde en de bal via de muur en onhoudbaar voor de keeper in het doel zag verdwijnen. 1 - 1 . En dit was ook de eindstand.

CONCLUSIE:
- in bijzijn van hoofdsponsor Arie van Geen, toch nog naar een punt geknokt
- tevreden supporters, die met plezier naar de wedstrijd hebben gekeken
- inzet en beleving "veel belovend"
- tot de laatste minuut razend spannend
- alles of niets spelen goed uitgevoerd
- weer een uitstekende scheidsrechter
- Teun van Rijn een beresterke wedstrijd gevlagd

Volgende week een op papier hele zware tegenstander namelijk medekoploperSlikkerveer, die zijn tegenstander WIK, met 7 - 2 versloeg. Maar met de eenheid van vandaag en inzet is het  geen verloren wedstrijd. Met zijn allen er tegen aan en zoveel mogelijk supporters naar Ridderkerk, dan kunnen we misschien nog wat beleven.
HEEL VEEL SUCCES

Piet Dijkman
 


 
www.avvalphen.nl
Het bestuur is blij dat zij een overeenkomst hebben bereikt met Rien van Elk als Jeugdcoördinator van AVV Alphen voor de komende… Meer >
 
Vandaag was de JO13-2 aanwezig bij de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente. Deze kaarten kregen ze van de jeugdvoorzitter met dank aan… Meer >
 
Afgelopen zaterdag 22 februari jl. werd er door de trainers van de Guppen Albert Bos, Remco van Schaik en Bart van der Hulst en… Meer >
 
HOV/DJSCR- A.V.V. Alphen   Vandaag de inhaalwedstrijd in Rotterdam. De weersomstandigheden waren volgens mij niet veel beter… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven