Club nieuws AVV Alphen

PIET WAS ER NATUURLIJK WEER BIJ

SLIKKERVEER TEGEN A.V.V. ALPHEN

Dit moest een mooie dag worden, Slikkerveer is gezien de stand een sterke tegenstander en het zou vandaag een heel moeilijk potje worden. Maar met alle goede bedoelingen en een goede instelling moet er toch wat mogelijk zijn. Kijken hoe trainer Rob de Lange hier over denkt en zijn opstelling aanpast. Dit zal vandaag wel moeten.

In ieder geval was het in Ridderkerk fantastisch weer voor een goede pot voetbal, ook eens leuk voor de plus minus 150 toeschouwers. Je voelde veel spanning in het veld van de twee elftallen. De twee partijen begonnen allebei pittig, met de eerste kans voor Destin Makiesse met de bal maar half geraakt en rustig opgepakt door Rick. Alphen deed niet onder voor Slikkerveer en werd al gauw zelfs wat feller. Maar in de 14e minuut een aanval over rechts, was het Ruben Silva Lopez, die de bal hard voorzette en tot zijn geluk en schrik van het Alphense publiek de bal zomaar in de verste hoek zag draaien: 1 - 0 . Drie minuten later, met een pass op Jan de Lange, die de bal net niet goed raakte. (Zonde). Alphen wist wat het moest gaan doen, veel druk zetten, want zo lukt het niet. Het spel kabbelde een beetje door met kansen aan beide zijden, waarbij wel op viel, dat Slikkerveer op rechts veel meer presteerde dan op links. En daar moest Alphen ingrijpen. In de 26e minuut een vrije trap van Jan de Lange op Brian Bor, zijn fraaie kopbal werd even fraai door keeper Tom Mulder gestopt.

Het voetbal werd er niet beter op, iets feller mag wel. Na een schot(je) van Mansour el Bernichi met weinig vertrouwen geschoten, kwam het moment voor Alphen. Het was in de 35e minuut dat Yassine Yagoubi zich uitstekend vrij speelde en de twee man van de achterhoede er volkomen uitliep en vrij voor de keeper het koelbloedig afmaakte, prima doelpunt 1 - 1 . In de laatste minuten voor de rust was Alphen steeds gevaarlijk in de counter, met na een corner van Alphen was het weer Brian Bor, met een prima kopbal en Ferry van Leeuwen, die zijn solo op het laatste moment afgestopt zag worden. Te veel solo Ferry. Ruststand 1 - 1 .

In de 2e helft kon nog van alles gebeuren, maar het pakte na 10 minuten slecht uit voor Alphen. Bij een vrije trap, knalde Boy van Reede de bal van zeker 25 meter op het doel. En viel de bal net onder de lat, binnen. 2 - 1 . Alphen was de eerste 5 minuten erna even van slag, maar herstelde zich weer snel en ging vol op de aanval spelen. In de 68e minuut, denderde Yassine Yagoubi het strafschopgebied binnen, maar liet zich te gemakkelijk vallen toen hij aangevallen werd. Dit was een echte schwalbe. Inde 73e minuut 2 wissels, Justin Verberg en Patrick Ruiter voor Stefan van der Pijl en Mansour el Bernichi. Allebei leeg gespeeld en dat is ook inzet. Het was 15 minuten voor tijd en het "Allefuns kwartiertje" zou nu toch moeten beginnen. Slikkerveer werd steeds meer naar achteren gedrongen en het goede gevoel kwam terug bij de jongens en wat verleden week gebeurde, gebeurde weer.  Met een vrije trap genomen door Jan de Lange, en niemand zag het goed, maar de bal ging via Brian Bor zijn billen tergend langzaam over de lijn. 2 - 2 . Dolle vreugde bij de spelers en supporters. En gloorde er nog hoop. maar meer zat er niet in. Een volkomen onverdiend gelijkspel, er had meer in gezeten, maar helaas. In de laatste minuten was het echt billenknijpen voor de supporters van Slikkerveer en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd dan ook met een zucht van verlichting ontvangen,