Club nieuws AVV Alphen

Spectaculaire wedstrijd volgens Piet Dijkman

AVV ALPHEN - ODB

Lekker rustig weer, mooie temperaturen en bijna geen wind. Vandaag moet de slag geslagen worden en moet er gewonnen worden, om de aansluiting met de top niet te verliezen. Scheidsrechter Ben van der Spoel uit Spijkenisse.

Normaal gesproken gaan de eerste 10 minuten met het bekijken van je tegenstander en was het begin zachtjes uitgedrukt, pittig van beide zijden. Met na 4 minuten een pass van Dennis Boer op Steven van der Pijl, die net te kort kwam om te schieten. Twee minuten later ging de bal dwars door het midden en het was Ferry , die dikke pech had nadat hij de bal via een tegenstander tegen de kruising aanjoeg. Het was van het begin al een lust om te zien, met snel open spel en de grip op het middenveld en na 10 minuten was het raak. Een mooie combinatie van Yassine Yagoubi op Ferry van Leeuwen, die de bal prachtig voor Jan de Lange neer legde en mooi laag ingeschoten werd. 1 - 0 . Op zo'n moment moet Alphen eigenlijk doordrukken. En dat deden ze ook wel met een paar prachtige schoten met in de 14e minuut een snoeihard schot van plus minus 30 meter van Steven van der Pijl en ook geweldig gepakt door keeper Bebeto van der Beek. Daarna nog een hoogstandje van Dennis Boer, resulteerde in  een honderd procent kans van Ferry van Leeuwen. Maar weer net niet

In de 19e minuut een totaal onverwachte voorzet van links van ODB op Romano Charité. En dit was echt Lucky voor Alphen, want de bal werd voorgezet en vanaf 2 meter afstand voor het lege doel gemist. Even later was het Mansour el Bernichi, die weer een dreun op het doel los liet, maar via een speler corner werd. In de 27e minuut een solo van de gevaarlijke Nicky Linnenbank, die 5 man voorbij ging en het gelukkig voor Alphen niet af kon maken. Na een half uur gespeeld te hebben kwam ODB in betere doen en dat was duidelijk te zien, maar Alphen probeerde goed de rust te bewaren. In de 31e minuut een afvallende  bal van  het doel, kwam bij Brian Bor terecht. Met een afstand van plus minus 30 meter, wist de keeper nog net met veel geluk de bal te stoppen en zag de bal maar net aan de goede kant van de paal verdwijnen. In de 31e minuut geel voor Steven van der Pijl, dat is niet nodig, ,want de prima wedstrijd was tot nu aan toe super sportief. Met nog 12 minuten te spelen kwamen er nog een paar kansen, eerst was het Romano Charité, die alleen op Rick de Vries af ging , maar weer prima gehouden van Rick. Iedereen dacht dat de 1 - 0 wel de ruststand zou worden en het was in de 44e minuut, na weer even te langzaam reageren van de achterhoede, Romano Charité, die na een beetje omwegen en na een rommelige situatie  helemaal vrij voor Rick kwam, de bal met nog een beetje geluk in kon schieten 1 - 1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft pakte Alphen de draad weer op en hadden nog de hele 2e helft om het af te maken, en het was in de 54e minuut door goed doorzetten van Ferry van Leeuwen, de bal nog mee kon nemen en met het nodige geluk de bal in het lege doel deponeerde. 2 - 1 . Dit tot grote vreugde van de vele supporters vandaag. De stemming kwam er goed in. Vooral nadat Ferry van Leeuwen een paar minuten later de bal prima breed legde op Jan de Lange, die de bal koelbloedig afmaakte. 3 - 1 .
Met nog 30 minuten te spelen, was het idee de overwinning zit in de knip. Maar helaas.  In de 68e minuut was het Menno de Bruin, die te enthousiast zijn tegenstander onderuit haalde in het strafschopgebied. Met de gegeven penalty wist Desley Zwiers wel raad. 3 - 2 .
Dat het nu een beladen kwartiertje zou worden begrepen alle supporters wel. In de 73e minuut weer een honderd procent kans voor ODB, met een geweldig schot van Jaimy Dusbaba, snoeihard, maar prima overgetikt door Rick. De supporters haalden opgelucht adem, maar niet voor lang en het was ODB dat profiteerde. Het was Nicky Linnenbank , die na een kleine combinatie, de hoek voor het uitkiezen had. En onhoudbaar voor Rick de bal In de rechterhoek deponeerde, 3 - 3 .

Met nog 10 minuten te spelen was het van beide kanten alles of niets gaan spelen, maar het was Alphen dat nog drie mooie kansen kreeg. De mooiste waren in de 87e minuut, tot 2 keer toe. Eerst met een magische redding op een schot van Jan de Lange en even later een van richting veranderd schot van Steven van der Pijl. Geweldig keeperswerk. In de allerlaatste minuut was het Iliass Oukhattou, die de wedstrijd zo maar had kunnen beslissen in hun voordeel. Maar het was Rick de Vries, die uitstekend uitkwam en ijskoud het goede schot keerde. Weer zo'n uitstekende actie en hiermee was het gedaan. Eindstand 3 - 3.