Club nieuws AVV Alphen

PIET WAS ER WEL EN TOCH NIET

Vandaag de wedstrijd Alphen Stompwijk '92

Met 100 tot 125 man langs de lijn en op de tribune liet pupil van de week Rick van Luijn meteen even zien hoe het moet. Direct van de aftrap slalomde hij door de spelers van Stompwijk en rondde beheerst af. In de eerste minuut een schotje dat Rick makkelijk kon pakken. Meteen erna een mooie aanval van Alphen maar een bal die tussen de palen had gemoeten werd door Ferry naast het doel geschoven. In de negende minuut een lange bal van Steven op Yassine. Die leek ongevaarlijk maar door een gigantische miscommunicatie tussen verdediger en keeper die beiden half ingrepen, kon Yassine de bal in het lege doel werken. 1-0. Daarna ging het spel beide kanten op maar zonder echt gevaar. In de 30ste minuut een mooie aanval van Stompwijk en een 1 op 1 situatie maar Rick bleef goed naar de bal kijken en redde.De volgende aanval leverde een corner op voor Alphen maar die werd naast gekopt door Ferry. In de 39ste minuut een uitbraak van Alphen maar i.p.v. de bal breed te leggen schoot Yasssine zelf (er waren 2 man meegelopen) dus geen 2-0. Sterker nog door slecht wegwerken viel meteen aan de andere kant de 1-1. Vlak voor rust nog een knappe kopbal van Brian Bor maar een nog knappere redding van de goalie die de bal over tikte. Dus 1-1 de ruststand.
Na de thee ging het snel. In de 46ste minuut na een mooie aanval over meerdere schijven rondde Jan de Lange goed af. Twee minuten later zag de scheidsrechter een handsbal binnen de 16 en die werd benut door Jan. 3-1. Na een vlotte aanval over rechts kon Mansour op fraaie wijzede 4-1 binnen schieten. Een paar minuten later in de 64ste minuut een goed schot van Yassine maar weer redde de keeper knap. Uit de erop volgende aanval werd de verdediging van Alphen uit elkaar gespeeld en werd er beheerst de 4-2 binnen gewerkt. Stompwijk was echt niet de mindere en bleef ook gevaarlijk met hun uitvallen.In de 84ste minuut komt Gianny binnen de lijnen en zijn eerste balcontact betekende meteen de 5-2 voor Alphen. Wat een lekkere invalbeurt.
Maar daar bleef het niet bij: bij de volgende aanval van Stompwijk zag de scheidsrechter weer een handsbal bij ons in de 16. Dus ook een strafschop. Mike Hamilton was het daar niet mee eens en bleef praten. Nu kreeg hij geen (tweede) geel voor hands maar wel voor het praten. Dus mocht hij vertrekken, niet erg slim van hem. Je staat 5-2 voor met nog een paar minuten te spelen. De strafschop werd benut. 5-3. De laatste minuten nog wel onder druk met 10 man maar gescoord werd er niet meer. Dus weer 3 punten aan het totaal toegevoegd. Omdat Charlois ook weer heeft gewonnen blijven "wij" tweede in de periodestand. Dat kan over 2 weken een leuke pot worden als wij Charlois op bezoek krijgen.
Maar eerst volgende week de punten mee zien te nemen bij het sterk opgeklommen Kethel Spaland.
Tot volgende week
A. Noniem.

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

De voetbalwedstrijd Nicolaas Boys - Avv Alphen wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen.… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is… Meer >