Club nieuws AVV Alphen

Joop Lankhaar nieuwe Technisch Jeugdcoördinator seizoen 2020-2021

03 februari 2020 door Rien van Elk
www.avvalphen.nl


Het bestuur is erin geslaagd om met Joop Lankhaar een nieuwe Technisch Jeugdcoördinator aan te stellen voor de jeugdafdeling. Op dit moment is Joop nog trainer bij Alphen JO19-1 en geeft ondersteuning aan Jeugdcoördinator Rien van Elk in het technische gedeelte.


De functie van Technisch Jeugdcoördinator is ontstaan door de nieuwe plannen met de jeugd in het seizoen 2020-2021, die de komende periode bekend worden gemaakt. 

 

Met Joop Lankhaar hebben we veel ervaring in huis, maar ook zijn nuchtere kijk op voetbal en de ambitie om de AVV Alphen te willen helpen een volgende stap te laten maken zorgen ervoor dat we onze doelstellingen nog beter kunnen nastreven. Samen met Rien van Elk, die als Jeugdcoördinator zal aanblijven, zal Joop Lankhaar hand-in-hand de jeugdafdeling gaan aansturen. Het technische gedeelte op de velden wordt dus zijn terrein en wij denken dat dit de opleiding van spelers, maar ook van de trainers zal bevorderen. Ook zal Joop Lankhaar gaan werken aan een rode draad binnen de voetbalopleiding. Met deze ex-international denken we een volgende stap te kunnen maken.

Eén keer speelde Joop Lankhaar namelijk in het Nederlandse elftal en maakte als verdediger, naast Ronald Koeman, op 16 december 1987 zijn debuut in en tegen Griekenland (0-3 winst) in de EK-kwalificatiewedstrijd op Rhodos.

 

Joop Lankhaar (53) is een geboren Alphenaar en heeft een rijke voetbalcarrière achter zich waardoor hij een uithangbord van de jeugdopleiding kan zijn en met name de aantrekkingskracht voor nieuwe leden. Als voetballer begon Joop Lankhaar op jonge leeftijd zijn loopbaan bij AVV Alphen waar hij diverse jeugdselecties heeft doorlopen. In de C-junioren vertrok Joop naar ARC om daar zijn talent te tonen. Ook daar viel hij op en op jonge leeftijd kwam hij al in ARC 1 terecht. FC Den Haag plukte hem daarna weg bij ARC. Na enkele jaren ging Joop Lankhaar naar België en speelde van 1988 tot 1993 voor Racing Mechelen om daarna twee seizoenen, tot 1995, bij Lierse SK te blijven waarna hij zijn loopbaan afsloot bij Dordrecht '90. In 1999 werd hij vanwege knieproblemen afgekeurd en zette hij een punt achter zijn mooie loopbaan.

 

Joop Lankhaar bleef in dienst van Dordrecht '90 en ging aan de slag als jeugdtrainer wat hij 10 jaar heeft gedaan. In die tijd heeft hij het trainersdiploma TC2 behaald. In 2005 fungeerde Joop zelfs kort als interim hoofdtrainer van Dordrecht ’90. Vanaf het seizoen 2006-2007 werd Lankhaar twee jaar hoofdtrainer van Bodegraven en vanaf 2011-2012 hoofdtrainer en jeugdcoördinator van DoCoS in Leiden. Dit tot 2015. Toen Alphia hem in 2017 vroeg om assistent-trainer bij het eerste te worden ging Joop daar aan de slag om in 2018-2019 Jeugdcoördinator de lijnen uit te zetten bij de jeugd.

Joop Lankhaar, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is getrouwd en heeft twee dochters van 19 en 23 jaar en is op dit moment werkzaam bij Dana SAC Benelux bv als magazijnmedewerker.

 

Wij wensen Joop Lankhaar heel veel plezier in zijn nieuwe functie binnen AVV Alphen als Technisch Jeugdcoördinator.

  
De competities in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Er zullen geen… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Inning contributie April

30 maart 2020
  Het is stil…..geen trainingen, geen toernooien of andere activiteiten op onze altijd roerige en gezellige vereniging.… Meer >
 
  In deze tijd van het Coronavirus worden er een aantal werkzaamheden verricht bij onze voetbalvereniging. Zo is gisteren de… Meer >
 
In navolging van de update elders op deze site, moeten wij u ook mededelen dat we het klaverjasseizoen hebben moeten afsluiten.… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven