Club nieuws AVV Alphen

Rien van Elk ook volgend seizoen Jeugdcoördinator

25 februari 2020 door Esther Hinderks
www.avvalphen.nl


Het bestuur is blij dat zij een overeenkomst hebben bereikt met Rien van Elk als Jeugdcoördinator van AVV Alphen voor de komende twee seizoenen. Dit huidige seizoen is Rien dit ook al en met zijn inbreng proberen we de jeugdafdeling te optimaliseren. Volgend seizoen zal Van Elk dit gaan doen in samenwerking met Joop Lankhaar die Technisch Jeugdcoördinator wordt.
ien van Elk zal zich bezig houden met het papieren gedeelte van de organisatie en Joop met alles wat binnen de afrastering plaatsvindt.

 

Rien van Elk (64) is zijn voetballoopbaan als 7-jarige begonnen bij AVV Alphen, waar hij nog steeds rustend lid is. Via diverse selectieteams bij de jeugd kwam Rien als 17-jarige in Alphen 1 terecht waarin hij tot zijn 35-ste heeft gespeeld. Wel waren er nog twee uitstapjes naar de Hoofdklasse bij UVS in Leiden (2 jaar) en ARC in Alphen aan den Rijn (2 jaar). Door zijn activiteiten bij de jeugd op zaterdag en de geboorte van zijn dochters heeft hij moeten kiezen, waardoor Rien van Elk stopte met actief voetballen op de zondag en koos voor de begeleiding van jeugdspelers. Op dit moment is Rien nog actief met het 40+ team van AVV Alphen op de vrijdagavond.

 

Als 16-jarige is Rien van Elk begonnen als trainer van Alphen E2 om daarna diverse selectieteams training te geven met name C1 en D1. In de tussentijd heeft hij diverse trainingsdiploma’s behaald bij de KNVB.

De passie voor de jeugd is er nog steeds, alleen niet meer op het veld, maar als Jeugdcoördinator. Als Jeugdcoördinator heeft hij ruime ervaring opgedaan bij AVV Alphen. In drie periodes heeft hij deze functie bekleed tussen 1990 en 2014. Daarna tot 2016 als Jeugdcoördinator bij Zwammerdam en vervolgens 3 seizoenen bij Bernardus.

 

Voorzitters Cindy van Baarle en Henk Wille zijn blij dat Rien van Elk voor nog eens twee seizoen heeft getekend om de ingeslagen weg voort te zetten. Rien: ‘Een goede opleiding van alle jeugdspelers. Want dat is mijn taak; spelers met plezier de voetbalopleiding geven waarna ze de stap kunnen maken naar de senioren-selectie. Belangrijk hierin zijn de randvoorwaarden die geschapen moeten worden om plezier en prestatie hand in hand te laten gaan. Ook heel belangrijk is de communicatie binnen de gehele jeugdafdeling; trainers, leiders, bestuur, coördinatoren en TC, maar ook ouders zijn hierin belangrijk’.

 

Rien van Elk is getrouwd met Lia en trotse vader van twee dochters, Merel en Fleur van 29 en 25 jaar. Woonachtig in Alphen aan den Rijn en werkzaam als Grafisch vormgever bij DPG Media in Rotterdam, uitgever van bijvoorbeeld het Alphens Nieuwsblad en Algemeen Dagblad.

 

Wij wensen Rien van Elk heel veel plezier in het uitoefenen van de mooie maar lastige functie binnen de jeugdafdeling bij AVV Alphen. 
www.avvalphen.nl

IN MEMORIAM HANS NIELEN

03 april 2020
IN MEMORIAM :  HANS NIELEN   Vandaag (3 april 2020) kregen wij het bericht dat Hans Nielen zijn strijd tegen het… Meer >
 
www.avvalphen.nl
Ons bereikte het droevige nieuws dat Grad de Bruin overleden is. Grad was vele jaren lid en vanaf september 1971 zelfs erelid van… Meer >
 
De competities in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Er zullen geen… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Inning contributie April

30 maart 2020
  Het is stil…..geen trainingen, geen toernooien of andere activiteiten op onze altijd roerige en gezellige vereniging.… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven