Alphen JO9-1 (F1)
RCL JO9-2
28-01-2017
3-1

Vandaag 28 januari staat de thuiswedstrijd tegen RCL op het programma. In de uitwedstrijd kwamen we nog goed weg. 3 minuten voor tijd stonden we destijds nog met 3-1 achter om in de laatste minuten nog terug te komen tot 3-3. Een sterke tegenstander.
Na een stroeve start in de competitie hebben we de laatste weken de smaak te pakken en ontwikkelt het team enorm. Hierdoor pakten we 2 overwinningen op rij en ook donderdag in een oefenwedstrijd tegen Arc pakten we de winst (3-1).

Vol vertrouwen begonnen we dus aan de wedstrijd. Omdat Majied helaas ziek was, deed talent Maik uit de F4 met ons mee.
De eerste minuten trachtte RCL achterin rustig rond te tikken, maar zoals afgesproken zat Alphen er direct bovenop. Direct probeerden we kansen te creëren. Na 4 minuten gaf Seppe een mooi steekpassje door Rcl's verdediging waardoor Alano alleen schuin op de keeper af kon. Even dacht hij het met rechts af te maken. Maar waarom simpel als het ook mooi kan :)
Met buitenkantje links langs de keeper scoorde hij de 1-0. Een vroege voorsprong wat de jongens vertrouwen gaf. Er werden geen kansen weggegeven en zelf creëerden we een aantal mooie mogelijkheden. Vooral Maik was dichtbij de 2-0, maar zijn inzet ging er via de binnenkant van de paal net niet in. Pal voor rust ontstond de 1e kans voor de tegenstander. De Rcl aanvaller ging alleen op doel af maar zijn schitterende werd heel knap gepareerd door Sydney. Richting de limonade.

We zetten de jongens op scherp door fel te beginnen aan de 2e helft. Waarschijnlijk heeft de trainer van Rcl dit ook gezegd want de eerste 5 minuten na rust stonden we flink onder druk. Verdedigers Younes en Berat hadden de handen vol aan hun aanvallers. We kwamen een paar keer goed weg door schoten voorlangs of er was altijd nog Sydney om de ballen tegen te houden.
Na 5 minuten pakten we de draad weer op en trokken de wedstrijd naar ons toe. Het laatste kwartier van de wedstrijd was werkelijk fantastisch van Alphense kant. De tegenstander werd voortdurend opgejaagd en onder druk gezet. De inzet van de jongens was echt hartverwarmend. Na 10 minuten wist Maik na een mooie solo knap te scoren. En even later scoorde de uitblinkende Alano de 3-0. Tussendoor was het echt spannend want Rcl is echt een goede tegenstander en kreeg ook best wat kansen. Alano scoorde nog bijna zijn derde na een mooie actie schoot hij tegen de lat. In de laatste minuut scoorde Rcl nog de 3-1 en kort daarna blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een mooie verdiende overwinning!