Floreant JO9-2
Alphen JO9-2 (F2)
11-03-2017
3-1

De eerste wedstrijd weer na de vakantie. We hebben 2 zaterdagen rust gehad dus je zou zeggen vol energie. Tegenstander was Floreant, thuis hebben we voor de winterstop tegen de verhouding in met 0-1 verloren, dus we hadden wel wat recht te zetten. Zo probeerde trainer Hans de jongens ook op scherp te zetten, want er was maar 1 doel vandaag en dat was winnen.

Nadat de scheidsrechter 5 minuutjes vertraging had opgelopen floot hij voor het begin van de wedstrijd. We hadden wat moeite om geconcentreerd te blijven en in ons spel te komen. Het leek wel alsof iedereen zijn vakantiebenen nog onder had en niet zijn voetbalbenen. Daardoor kwamen we al snel onder druk van Floreant te staan. De Boskoopse keeper bleek er ook eentje die ver kon uittrappen, waardoor we een aantal keer verrast werden en met 2 verdedigers tegen 3 aanvallers kwamen te staan. Waar waren jullie middenvelders? Het was dan ook niet verrassend dat het Floreant was dat de eerste goal scoorde. 1-0 achter, dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Na de tegengoal kwamen we ondanks dat we niet onze beste wedstrijd speelde best tot wat kansen, gelegenheidsspits Marijn kapte zich een keer goed langs 2 verdedigers maar schoot net naast. Ook Mike kon een paar keer goed aanleggen maar de schoten misten net het venijn. Floreant kon verder ook niet meer scoren dankzij een paar goede reddingen van Mitchell, met 1-0 gingen we dan ook weer de kleedkamer in voor de rust.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Een beetje te slap, maar af en toe kwamen we er toch goed door. Helaas leverde dat nog geen doelpunt op maar we voelden wel dat er misschien nog een ommekeer zou kunnen komen. Steeds meer van ons gingen mee naar voren waardoor we weer een paar keer in ondertal waren als Floreant er gevaarlijk uit kwam. Daaruit konden ze uiteindelijk nog twee doelpunten maken waardoor we met 3-0 achter stonden. De eer werd in de slotfase nog gered door een mooie pass van Marijn die door Bas hard en hoog over de keeper in het doel geschoten kon worden. 3-1 was de eindstand.

Jammer genoeg niet kunnen winnen en niet dat onverzettelijke en fanatieke gezien wat de laatste wedstrijden voor de vakantie er wel in zat. Misschien waren we nog in de vakantiestemming of misschien moesten we te vroeg op, maar volgende week gaan we weer proberen een ander, beter en vooral fanatieker AVV Alphen F2 te laten zien.