ARC JO9-6
25-03-2017
1-1

Scheidsrechter:   Henk Blaauw (Scheidsrechter)
Deze ochtend wachtte ons de wedstrijd tegen ARC F6. Deze jongen draaien goed bovenin mee en staan 3e in onze poule. De uitwedstrijd was één van de eerste van het seizoen en ging met 3-1 verloren. Een sterke tegenstander, dus we zullen op onze toppen van onze kunnen moeten spelen om 3 punten te halen.

Het weer was in ieder geval prachtig dus daar kon het niet aan liggen. De scheids floot voor het begin van de wedstrijd en ARC begon aan hun eerste aanval. Het was al snel duidelijk dat we een moeilijke ochtend zouden krijgen, want het spel speelde zich voorlopig voornamelijk op onze helft af. Toch kreeg ARC nog niet echt uitgespeelde kansen, maar gezien het spelbeeld kon dat toch niet al te lang meer duren. Zelf kwamen we er maar mondjes maat uit, maar ook achterin hielden we het goed gesloten. Gedurende de de eerste helft ontstond er wat meer ruimte om zelf ten aanval te gaan. Verder dan een paar gevaarlijke vrije trappen en corners kwamen we echter niet. En ARC bleef druk houden op ons doel en kwam tot een handjevol kansen, maar Mitchell pakte daar een aantal goed van. Bij een volgende uitbraak konden we er een keer wel goed uitkomen, Bas pikte het balletje op en kon een pass versturen naar Jordy, die vervolgens een mannetje passeerde en op doel kon schieten. De keeper grabbelde en de bal belandde pardoes in het doel 1-0! Tegen de verhouding in, maar wat geeft het. We konden de eerste helft goed uitspelen met deze stand en ARC was een beetje van slag.

De tweede helft begon zoals de eerste ook begon. Een fanatiek aanvallend ARC en wij in de verdrukking. Dat leverde hachelijke momenten op voor ons doel, maar vooralsnog konden we ze van scoren af houden. Onze uitvallen werden door het collectief aanvallen van ARC wel gevaarlijker en een paar keer leken we er door te kunnen komen maar was het net niet.

Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke. Een schot van ARC was onhoudbaar en de gelijkmaker was een feit. Na die gelijkmaker bleef de druk van ARC hoog, maar de ruimtes achter hun verdediging ook groot. De spanning nam toe, hartslagen bij de supporters gingen omhoog. Veel ballen van ARC belandde voor ons net naast de goeie kant van de paal. En toen braken de laatste 2 minuten aan. Chris kon de bal wegwerken tot aan Bas, die passeerde een man en samen met Jordy konden ze op de laatste verdediger af, vakkundig werd die omspeeld en alleen de ARC keeper was er nog als laatste obstakel. Een bekeken balletje langs hem heen, zou het dan toch? Maar helaas, via de paal belandde de bal weer in het veld. Dat was dan een beetje pech in een wedstrijd waar we verder wel wat gelukkig waren.

De 1-1 konden we gelukkig over de streep trekken, waardoor we een puntje bij ons totaal kunnen bijschrijven, zoals gezegd, een beetje gelukkig wel, maar toch pech dat de paal net in de weg stond voor de winst...