ARC JO9-7
08-04-2017
2-1

Scheidsrechter:   Henk Blaauw (Scheidsrechter)
Het einde van dit seizoen is in zicht, nog 3 wedstrijdjes dan is de competitie alweer ten einde. Op deze zonnige zaterdag was ARC F7 de tegenstander. Die staan redelijk onderin en de uitwedstrijd hadden we al met 0-3 gewonnen tegen ze. Een tegenstander die te pakken is dus. Maar ja, er is al eerder gebleken dit seizoen dat dat geen garanties geeft...De tegenstander niet onderschatten, dat was de belangrijkste aanwijzing die ze van de trainers door kregen, maar in de kleedkamer werd toch alweer hoog van de toren geblazen met "ze staan toch onderaan." Als dat maar goed zou gaan.

De wedstrijd begon en inderdaad waren we ondanks alle waarschuwingen niet scherp genoeg. Het spelbeeld was onrustig en mooi aanvallen schaars. Af en toe kwamen we er uit maar verder dan wat schoten op doel kwamen we niet. ARC had wat grotere gasten in het team, die durfden we ook niet echt aan te pakken. En zo gebeurde het dan ook dat ARC, ondanks goed keeperswerk van Mitchell, toch op voorsprong kwam. Dat was natuurlijk niet de bedoeling! Met wat omzettingen in het team moesten we proberen dit weer recht te breien om de drie punten thuis te houden. De eerste helft had verder net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want voor de doelen gebeurde er weinig. Zo bleef het tot de rust dan ook 0-1.

Een donderspeech om het vuur wat aan te wakkeren, wat tactische aanwijzingen en limonade. Klaar voor de tweede helft en nu er bovenop klappen! We begonnen een stuk feller en nu kwamen we er wel vaker goed uit. Halverwege de tweede helft was daar dan ook de beloning, Bas gaf het balletje breed op Thijs, die de bal mooi tegen de touwen jaagde! 1-1. De keeper van ARC was wat aangeslagen dus had even verzorging nodig voor de aftrap genomen kon worden.

Wij hadden intussen weer het vuur erin zitten en stonden bij de aftrap van ARC al weer op scherp. Meteen hadden we het balletje al weer veroverd en Bas kon de bal mooi laag in het hoekje langs de keeper plaatsen, 2-1! Binnen 2 minuten was de achterstand omgezet in een voorsprong! Wat een veerkracht van de jongens. Maar ook ARC gaf nog niet op, ze probeerden ons terug te dringen. Uit corners leverde dat wat hachelijke momenten op, waar de bal via Chris ook nog een keer op de paal belandde. Maar scoren deden ze niet meer. Ondertussen kwam er bij de achterhoede van ARC steeds meer ruimte voor onze middenvelders. Een paar keer kwamen we daar goed doorheen maar was het laatste balletje net niet. En dus bleef het bij 2-1.

Weer 3 punten in de pocket, goed hersteld van de achterstand en bovendien het publiek weer goed vermaakt :).Nog twee potjes tegen sterke tegenstanders, maar we gaan ervoor om ook daar tegen nog mooie resultaten te behalen.