Super inzet met verdiend punt als resultaat!

Rijnstreek JO9-1
Alphen JO9-2 (F2)
15-04-2017
1-1

De één na laatste wedstrijd van het seizoen, tegen kampioenskandidaat Rijnstreek F1. Samen met Nieuwkoop strijden zij voor de koppositie. De uitwedstrijd was er eentje om snel te vergeten, kansloos gingen we daar ten onder en we wisten daar nog van dat er één bij was die wel heel erg goed was en groot ook trouwens. Een paar jongens hoopten nog dat die op paasvakantie zou zijn, maar dat was helaas niet het geval :)

Met al deze wetenschap in het achterhoofd zou het dus een echt moeilijk potje worden. Met reserve keeper Chris op het doel, Mitchell was een weekendje weg, begonnen we de wedstrijd. Van het verwachte krachtsverschil, ook gezien de stand op de ranglijst, was eigenlijk nog niet veel te zien. We konden goed meekomen en zelf ook ten aanval trekken. Zo ontstond er een boeiende en spannende wedstrijd waarin we minstens gelijkwaardig waren aan de tegenstander.

Toch kwamen we op achterstand, een geweldig afstandschot van hun eerder benoemde beste speler ging over Chris heen het doel in. Mooie doelpunt, niks op af te dingen en onhoudbaar voor Chris, die verder eigenlijk niet heel veel te doen had en wat hij wel moest doen prima deed, als een echte keeper. We gaven na deze achterstand nog niet op, vol goede moed zochten we weer de aanval. Een paar scherpe voorzetten konden net niet ingetikt worden en afstandschoten uit de tweede lijs miste net wat kracht en hoogte om de keeper van Rijnstreek echt te verontrusten. De rust kwam dan ook zonder dat er nog wat veranderde in de tussenstand.

Na rust schakelde we nog een versnelling hoger. Aanvallen van Rijnstreek werden snel en vakkundig onschadelijk gemaakt, zodat we zelf konden aanvallen. Dat lukt een paar keer goed met mooi veldspel. En de beloning volgde niet veel later, Jordy kon een pass van Bas goed meenemen en afronden. 1-1 en volkomen verdiend. De jongens voelde dat er meer inzat. Mike, Marijn en Sven hadden achterin de boel prima op orde, terwijl Bas en Thijs samen met Jordy er steeds gevaarlijk uit kwamen. Met nog een wisseltje waarbij Sven in de spits kwam en Romain links achterin probeerden we de druk nog verder op te voeren.

Rijnstreek gooide er ook nog een schepje bovenop, die wilden hier niet hun kampioenschap verspelen en gingen dus nog vol voor de winst. Hun topspeler ging een paar keer op avontuur en kon daarbij soms ver komen, maar niet ver genoeg. Een schot hoog over was het dichtste bij dat ze kwamen. Zelf kwamen we ook niet echt meer tot goeie kansen. Door het harde werken misten we op het einde net de kracht om nog goed door te komen. De 1-1 was dan ook de einduitslag.

Weer een mooie wedstrijd met een super inzet van iedereen. Zo zien we het graag en ik denk dat ook de supporters vandaag weer genoten hebben. Volgende week nog 1x vlammen in de competitie.
 

Verslagen

Terug naar boven