Valse start tegen de overburen

01-01-1970
7-3

Eindelijk was het zover, na een goede voorbereiding met goed voetbal in de oefenwedstrijden en op het Jens Toornstra toernooi met hele sterke tegenstanders, was vandaag eindelijk de eerste pot "om het echie".

En de boys konden meteen aan de bak, want Alphense Boys JO10-2 stond ons op het programma. Die zijn allemaal een jaartje jonger, maar zijn wel de beste van hun leeftijdsgroep van Alphense Boys. In een oefenwedstrijd vorig seizoen hebben we al kunnen zien dat ze echt wel goed konden ballen, dus van onderschatting kon geen sprake van vandaag. De technische staf was dus ook vol goede moed dat we vandaag de punten mee naar huis konden nemen.

De fluit klonk en we waren begonnen. Als snel bleek de tegenstander een stuk feller. Ook speelden ze met meer overleg en organisatie. Iets wat bij ons dit begin totaal ontbrak. We kwamen dan ook moeilijk onder de druk uit en Alphense Boys kreeg al een aantal kansen, maar gelukkig nog geen tegengoals. Lang kon dat echter op deze manier niet meer duren en het was dan ook onvermijdelijk dat Alphense Boys het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Als snel lag ook de tweede er al in en nog steeds stapelde de kansen voor hun zich op, terwijl we er zelf maar mondjesmaat uit konden komen. En als we er een keer uit kwamen was hun keeper vaak heel attent om ons van het scoren af te houden.

Langzaamaan kwamen we wel wat beter in het spel. We konden meer druk zetten en op het middenveld de ballen oppikken. Daardoor kregen we ook wat goeie kansen en uiteindelijk was het Bas die de aansluitingstreffer binnen kon tikken door een mooi en slim passje van Jay. Een paar minuten later, nog net voor de rust, was het weer Bas die na goed doorgaan zelfs de gelijkmaker binnen schoot.

En nu de tweede helft doorpakken. Met een iets anders systeem om nog meer druk te kunnen zetten, begonnen we. En het had ook effect, want vroeg in de tweede helft kon Maik een afgemeten corner van Sven netjes binnen koppen. Op voorsprong, misschien niet helemaal terecht gezien het spelbeeld maar wat geeft het. En nu natuurlijk doordrukken.

Maar helaas, al snel scoorde Alphense Boys de gelijkmaker ook uit een corner en langzaamaan sloop de energie, het geloof en de wilskracht uit onze jongens waardoor de tegenstander alle ruimte kreeg om vlot te combineren en dat deden ze dan ook goed waardoor de achterstand rap op liep tot 7-3. We kregen best nog wat kansen, maar de overtuiging en soms het geluk ontbrak, Lars raakte nog een keer de lat met een goed schot en er werd nog een balletje van de lijn gehaald.

Al met al een teleurstellende start. We hadden na de goede voorbereiding op meer gehoopt en gerekend. Gelukkig is het seizoen nog lang, dus streep eronder en volgende wedstrijd weer knallen en laten zien hoe goed we als team kunnen voetballen, zoals we de laatste twee weken al eerder hebben laten zien!