Klinkende zege in de regen.

01-01-1970
12-0

Een hele natte zaterdagochtend. Deze keer was Sportlust de tegenstander en gelukkig was de wedstrijd op kunstgras zodat hij ook gewoon door kon gaan. De jongens hadden wat recht te zetten na vorige week en waren gebrand op een goed resultaat, net als de technische staf.

Direct na het fluitsignaal zette we dan ook meteen druk op de tegenstander. Door de nattigheid was het veld erg snel, veel ballen schoten door en daardoor was de aanname soms wel wat moeilijk. Al snel waren daar ook de eerste kansen en het was Sven die de score mooi kon openen. Lekker snel op voorsprong, dat zien we graag! Het was ook meteen wel duidelijk dat we een maatje te groot waren voor deze tegenstander. Nummer 2 lag er ook zo in, dat was een eigen doelpunt, en Jay schoot de 3e ook al tegen de touwen. 3-0 voor en de tegenstander was nog niet eens op onze helft geweest.

Gemak zucht is dan vaak de grootste tegenstander, maar voorlopig gingen we lekker door met scoren. Doordat het een beetje te makkelijk ging, werd er wel eens vergeten om wat meer samen te spelen. Iedereen was op zoek naar zijn doelpunt, die kwamen er ook wel. Stijn, Bas en weer Stijn brachten de ruststand op 6-0. Lars was ook nog dichtbij een goaltje maar de keeper kon zijn schot redden.

Met de nodige aanwijzingen in de rust, vooral gericht om goed samen te blijven spelen, en een aanvallender systeem begon de tweede helft. Dat wierp meteen zijn vruchten af, Bas kon Jay vinden met een mooi passje die Jay vervolgens koelbloedig kon afronden, 7-0. De 8-0 was eigenlijk een exacte kopie van het vorige doelpunt, weer Bas die Jay met een passje vrij voor de keeper zette en Jay scoorde zijn 3e van de ochtend.

Nog was de koek niet op, want nu was het even Maik tijd. Die wilde zo graag ook zijn doelpuntje meepakken, dus die ging op de pingeltoer. Soms was het misschien beter om even over te passen, maar als je dan uiteindelijk 4x achter elkaar scoort hebben we er niet zoveel over te klagen ;)

12 doelpunten voor! Lukte het Sportlust dan nog om een eretreffer te maken? Ze kwamen wel wat meer naar voren de tweede helft, maar Younes was als verdediger goed geconcentreerd en niet te passeren vandaag en daarachter stond nog Sydney die alle doorgeschoten ballen onschadelijk kon maken. Ook nog knap de 0 gehouden dus.